Pijnlijke nederlaag tegen Charleroi

Vrijdag trok paars-wit naar Charleroi voor de openingswedstrijd van de 18de speeldag in de Jupiler Pro League. Na de gewonnen wedstrijd eerder in de week tegen Oostende, verdwenen Anouar Ait El Hadj, Michel Vlap, Bohdan Mykhailichenko en Lucas Lissens uit de ploeg. Ze werden vervangen door Josh Cullen, Percy Tau (terug uit blessure), Killian Sardella en Matt Miazga.

De wedstrijd begon goed voor Sporting, maar naarmate de eerste helft vorderde, kwam de wedstrijd tot stilstand, met gevaar noch kansen aan beide kanten. Francis Amuzu kon voor paars-wit af en toe voor gevaar zorgen met zijn snelheid, en Killian Sardella maakte een erg goeie indruk bij zijn basisplaats als linksback. Verder hielden beide ploegen elkaar volledig in evenwicht tot aan de rust. 0-0 zonder meer.

De tweede helft begon iets geanimeerder, met Matt Miazga die op corner zacht in de handen van de thuisdoelman kopte. De eerste echte kans voor paars-wit kwam er uiteindelijk op het uur met Lukas Nmecha die oog in oog met Penneteau kwam, maar de doelman van de Carolo’s kwam goed uit op de kans van onze Duitser. De Zebra’s antwoordden met een harde volley die maar net over het doel van Timon Wellenreuther ging. Een poging van ex-Anderlechtspeler Bruno ging even later naast. Enkele minuten haalde Wellenreuther nog een schitterende parade boven op een poging van Benchaib. Maar helaas was zijn inspanning niet genoeg om het punt veilig te stellen. RSCA leed in de absolute slotfase van de match nog balverlies, waardoor Ali Golizadeh de 1-0 voor de thuisploeg plots tegen de netten kon werken.

RSCA: Wellenreuther, Murillo, Delcroix, Miazga, Sardella, Cullen, Sambi Lokonga, Tau (73’ Colassin), Mukairu (71’ Bundu), Amuzu & Nmecha

Doelpunt: 90’+3 Ali Golizadeh