Percy Tau voetbalt voor RSC Anderlecht 

Percy Tau zal dit seizoen voor RSC Anderlecht voetballen. De snelle Zuid-Afrikaan past in het spelsysteem van Paars-wit: hij is snel, technisch sterk en doelgericht.  

Sportief directeur Peter Verbeke is blij met de komst van Tau: Percy is een speler die de hoofdstad en de competitie reeds kent. Hij is een creatieve, technisch sterke, snelle en wendbare speler en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. Daarnaast heeft hij reeds aangetoond efficiënt en beslissend te kunnen zijn. We moeten hem door een gebrek aan voorbereiding nog even tijd geven om belangrijk te zijn voor ons, maar we zijn natuurlijk blij met zijn toegevoegde waarde voor onze kern.” 

Percy Tau kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe ploegmaats en de technische staf: “Ik maak deel uit van een elftal dat altijd wil voetballen en aanvallen. Dat is me op het lijf geschreven. RSC Anderlecht past bij mijn voetbalstijl. We zijn voor elkaar gemaakt. Ik zal er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen en de club terug te loodsen naar waar het thuishoort :de top van het Belgisch voetbal te loodsen.”