Paars-witte overwinning in de Clasico

RSCA trok deze zondag naar Sclessin voor de Clasico tegen Standard. In vergelijking met de match van vorige zondag kwamen er vier nieuwe namen tussen de lijnen: Amir Murillo (terug van schorsing), Matt Miazga, Abdoulay Diaby en Francis Amuzu namen de plaats in van Killian Sardella, Lucas Lissens, Jacob Bruun Larsen en Majeed Ashimeru. Paars-wit speelde zowel aanvallend als verdedigend een solide wedstrijd, en nam drie belangrijke punten meer naar Brussel in de strijd voor de top vier.

De eerste kleine kans van de wedstrijd kwam er na een vrije trap van Kemar Lawrence. De Jamaicaan bracht de bal scherp voor doel,  Abdoulay Diaby kon er zijn been niet niet tegen zetten om de bal van richting te veranderen. De thuisploeg repliceerde met een poging van João Klauss, maar zijn schot ging over. Na twitig minuten was het dan wel raak voor Sporting. Francis Amuzu lag op de loer in de zestien, en profiteerde van twijfel in de Standarddefensie. Hij snoepte de bal af, en legde vanuit een scherpe hoek de 0-1 binnen. Voor de pauze moest Timon Wellenreuther nog tussenkomen op een schot van Mehdi Carcela, maar paars-wit ging rusten met een verdiende voorsprong na een intense eerste helft.

RSCA had in de tweede helft het spel meer onder controle. Het was even spannend toen João Klauss zich voor Timon Wellenreuther gooide toen die probeerde uit te voetballen, maar meer dan spannend werd het gelukkig niet. Paars-wit antwoordde gepast na een actie opgezet door Mukairu en Nmecha, maar de aanval werd teruggefloten wegens buitenspel. Twintig minuten voor tijd lukte het Sporting dan toch om de score uit te diepen. Een vrije trap van Josh Cullen werd weggewerkt in de voeten van Kemar Lawrence, en de Jamaicaan trapte met een heerlijke volley zijn eerste goal voor paars-wit tegen de netten. De ingevallen Mohammed Dauda kreeg nog een kopkans op de 0-3, maar zijn bal ging er niet in. De thuisploeg kwam vervolgens nog met een slotoffensief: Selim Amallah schoot de 1-2 tegen de netten, en dat gaf de Rouches hoop op meer. Paars-wit was echter helemaal zeker van de overwinning toen Mohammed Dauda in de laatste minuut ook zijn eerste goal van het seizoen maakte. Hij legde de 1-3-eindstand vast na een counter opgezet door Francis Amuzu en Lukas Nmecha.

Standard de Liège: Bodart, Siquet, Bokadi, Laifis, Gavory (68’ Sissako), Bastien (68’ Shamir), Cimirot (75’ Muleka), Carcela (60’ Tapsoba) Balikwisha (60’ Lestienne), Amallah & Klauss

RSCA: Wellenreuther, Murillo, Miazga, Delcroix (76’ Sardella), Lawrence, Cullen, Lokonga, Mukairu (66’ Bruun Larsen), Amuzu, Diaby (60’ Dauda) & Nmecha

Doelpunten: 22’ Amuzu (0-1), 71’ Lawrence (0-2), 82’ Amallah (1-2) & 90+4’ Dauda (1-3)