Onze vrouwen naderen de kwalificatie

Na hun mooie overwinning tegen PAOK Saloniki woensdagvond, speelden onze RSCA Women deze zaterdagnamiddag tegen LSK Kvinner FK in hun kwalificatieronde voor de UEFA Women’s Champions League. Onze dames haalden een tweede overwinning binnen en naderen de kwalificatie voor de volgende Europese ronde.

In de eerste helft liep het samenspel goed met stevige duels, maar echte kansen waren zeldzaam. De inzet van de wedstrijd zorgde voor voorzichtig spel van beide ploegen. Anderlecht was echter ondernemender en meer aanwezig in de zestien dan hun Noorse tegenstanders. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.

Beide teams waren in de tweede helft sneller efficiënt in de rechthoek. LSK Kvinner FK opende de score met Ina Gausdal na een hoekschop. Onze RSCA Women lieten het hoofd echter niet hangen en aanvalster Laura Rus scoorde snel de gelijkmaker met het hoofd op een assist van Stefania Vatafu.

Op stilstaande fase zorgde Tine De Caigny bijna voor de voorsprong voor Paars-Wit. Op 20 minuten van het einde, was het kapitein Laura De Neve die de leiding nam en een prachtige vrije trap in de winkelhaak trapte! In het slot, leek Mariam Toloba te zorgen voor de doodsteek dankzij een snelle onderschepping van Tine De Caigny, maar de Noren konden snel terug aansluiten dankzij een goal van Sophie Haug. Maar die was te laat om in de weg te komen te staan van het succes van onze vrouwen! Come on you Mauves!

Doelpunten: 47’ Ina Gausdal (1-0), 49’ Laura Rus (1-1), 72’ Laura De Neve (1-2), 87’ Mariam Toloba (1-3) & 89’ Sophie Haug (2-3)

RSCA: Justien ODEURS, Laura DELOOSE, Laura DE NEVE, Britt VANHAMEL, Sheryl MERCHIERS, Charlotte TISON, Tine DE CAIGNY, Stefania VATAFU, Elke VAN GORP (84’ Jana CORYN), Sarah WIJNANTS & Laura RUS (71’ Mariam TOLOBA)