Ontgoochelend gelijkspel tegen OHL

Op zondagavond ontving RSC Anderlecht Oud-Heverlee Leuven voor de negende speeldag van de Jupiler Pro League. Albert Sambi Lokonga was geschorst. Josh Cullen en Matt Miazga maakten hun debuut in de basiself.

De Mauves domineerden vroeg in de wedstrijd, maar toonden pas op het kwartier dreiging. Het schot van Lukas Nmecha ging net naast en Bogdan Mykhaylichenko's eerste poging werd gered door OHL-doelman Romo. De Leuvenaren kwamen nadien beter in het spel en oefenden meer en meer druk uit.

Na een half uur zette Kamal Sowah eerst doelman Hendrik Van Crombrugge aan het werk. Onze spelers gaven echter niet toe aan de druk van de bezoekers en het openingsdoelpunt kwam er uiteindelijk dankzij Yari Verschaeren, op assist van Amir Murillo. Op het einde van de eerste helft verdubbelde Percy Tau de voorsprong na een kopbalvoorzet van Bogdan Mykhaylichenko. 2-0 aan de rust.

Bij de herneming maakt Frederic Duplus gebruik van een fout bij de verdediging om de eerste goal te maken voor OH Leuven.  Vervolgens hield Hendrik Van Crombrugge met succes pogingen van Xavier Mercier, Kamal Sowah en Thomas Henry allemaal uit zijn doel.  Bij de thuisploeg scoorde Amir Murillo bijna de derde goal, maar de keeper van OHL pareerde met een mooie redding en ook de rebound van de Panamees ging boven het doel.

In plaats van de score veilig te stellen, zijn het de bezoekers die uiteindelijk gelijkmaken met een krachtig schot van Mathieu MaertensSporting kreeg nog een penalty voor handspel, maar de scheidsrechter besliste na tussenkomst van de VAR om de penalty toch niet te geven. Een laatste schot van Mousa Tamari op de paal gaf de bezoekers nog hoop maar het bleef 2-2.

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Delcroix, Miazga, Mykhaylichenko, Cullen, Kana, Verschaeren (85’ Bundu), Tau (94’ Vlap), Nmecha & Dimata (73’ Zulj)

OHL: Romo, Tshimanga, Ngawa (64’ Tamari), Henry, Mercier (93’ Allemeersch), Sowah, Deplus, Kotysch, De Norre, Malinov (78’ Hubert) & Maertens

Goals: 38’ Verschaeren (1-0), 44’ Tau (2-0), 53’ Duplus (2-1) & 84’ Maertens (2-2)

Lees verder