Ongeslagen reeks Dames beëindigd door Standard

Gisteren, dinsdag 20 maart, stonden de Anderlechtse dames in Tubeke tegenover Standard in het kader van de negentiende speeldag van de Superleague. Voor Paars-Wit draaide het duel uit op een eerste competitienederlaag in meer dan vijf maanden tijd. De Luikenaars wonnen het pleit met 0-3.

Het eerste tegendoelpunt kwam er na 26 minuten spelen. Justine Vanhaevermaet devieerde een vrije trap van Noémie Gelders ongelukkig tegen de eigen netten. Diezelfde Noémie Gelders scoorde twee minuten later wel rechtstreeks vanop vrije trap en verdubbelde zo de Luikse voorsprong. Voor de pauze misten Ella Van Kerkhoven en Sarah Wijnants de kans op de aansluitingstreffer. In de tweede helft ging Paars-Wit opnieuw op zoek naar een ommekeer, maar het was Noémie Gelders die vanop de stip met haar tweede treffer van de avond voor de 0-3-eindstand zorgde. Ondanks het verlies blijven de speelsters van coach Patrick Wachel wel comfortabel aan de leiding staan in de Superleague. Paars-Wit telt nog steeds 18 punten voorsprong op het duo Gent en Genk, die beide wel een wedstrijd minder op de teller hebben staan. Go Ladies!