Nipte zege op bezoek bij Cercle Brugge

Zondagnamiddag trok paars-wit naar het Jan Breydelstadion. Op speeldag 23 van de Jupiler Pro League wachtte Cercle Brugge. RSCA begon aan de wedstrijd met dezelfde elf die vorig weekend thuis tegen Club Brugge startten. Zakaria Bakkali zat voor het eerst dit seizoen op de bank. De Vereniging leek lange tijd op weg naar een 1-0 zege, maar in het slot zetten Francis Amuzu en Michel Vlap de scheve situatie recht (1-2).

Het eerste kwartier verliep evenwichtig. Langs beide kanten vielen er wel geen grote kansen te noteren. Op standaardsituaties toonde Cercle Brugge zich wel dreigender. Kopbalpogingen van Chatziisaias en Dabila misten weliswaar het kader. Dan liep de afwerking bij Kevin Hoggas beter. Op aangeven van Stef Peeters, legde de Fransman het leer in de rechterbenedenhoek voorbij Hendrik Van Crombrugge (1-0). Met de rust in zicht verhinderde onze doelman met een knappe reflex nog de 2-0 van Kouadio-Yves Dabila. De Brusselaars konden daar gedurende de eerste helft offensief zeer weinig tegen inbrengen. Bij de rust stond het 1-0.

De rust bracht niet meteen beterschap voor Sporting. In een kansarme tweede helft was het wachten tot Vincent Kompany in de 64ste minuut Jeremy Doku met een lange bal de box instuurde. Vanuit een scherpe hoek trapte hij op doelman Lennart Moser. Zakaria Bakkali maakte ondertussen zijn wederoptreden zo’n 20 minuten voor tijd. Even voordien was Michel Vlap al ingevallen voor Peter Zulj, terwijl Francis Amuzu in de eerste helft al de geblesseerde Alexis Saelemaekers kwam vervangen. Met het slot in zicht kwam Cercle Brugge dicht bij de 2-0. Het schot van Lyle Foster was echter te zwak en de dribbelende Dylan De Belder zag zijn actie gestuit worden door Van Crombrugge. Plots ging het snel aan de overkant toen Nacer Chadli op rechts Francis Amuzu op weg naar doel zette en hij in de 87ste minuut de 1-1 in doel schoof. Er volgde een prangende slotfase waarbij het spel op en af ging, maar aan het einde van de rit waren het toch de Brusselaars die mochten juichen. Albert Sambi Lokonga gaf het leer mee aan Amir Murillo die goed voorzette op Michel Vlap aan de tweede paal. De Nederlander kopte de 1-2 binnen in de 94ste minuut.

Doelpunten: 33’ Hoggas (1-0), 87’ Amuzu (1-1) & 94’ Vlap (1-2)

Cercle: Moser, Chatziisaias, Hazard (78’ Eppel), Peeters, De Belder, Foster, Panzo, Coulibaly, Hoggas, Biancone & Dabila

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Kompany, Luckassen, Cobbaut, Lokonga, Saelemaekers (40’ Amuzu), Doku (74’ Bakkali), Chadli, Zulj (70’ Vlap) & Colassin