Mooie zege tegen STVV

Vandaag ontving paars-wit STVV in het Lotto Park. Vergeleken met de basiself tegen Mechelen waren er drie wissels. Francis Amuzu, Killian Sardella en Albert Sambi Lokonga werden vervangen door Anouar Ait El Hadj, Bogdan Mykhaylychenko en Adrien Trebel.

De paars-witte troepen kregen al snel een grote kans, maar Michel Vlap kon net niet profiteren van een voorzet van Anouar Ait El Hadj. Na een twintigtal minuten kreeg Jeremy Doku twee kansen, maar hij kon doelman Steppe niet verschalken. Net voor rust kon Bogdan Mykhaylichenko een formidabele solo voorbij drie verdedigers afwerken met een gekruist schot in de hoek: 1-0 aan "den time".

Niet lang na de pauze kreeg Truienaar Sankhon een rode kaart voor een stevige fout op de hielen van Jeremy Doku. Bij de vrije trap die erop volgde, klom Nany Dimata het hoogst.  Zijn kordate knik ging tegen de verste paal binnen: 2-0. Iets later kreeg onze aanvaller de kans om zijn tweede van de avond te maken, maar zijn pogingen botsten op de doelman en op de dwarsligger.

Op het uur viel Percy Tau in voor Michel Vlap om zijn debuut te maken in onze paars-witte kleuren. Hij kreeg meteen een kans, maar liet na te scoren. Helemaal op het einde van de partij konden de Kanaries scoren, maar het doelpunt viel te laat. Des te meer toen Percy Tau dan toch de weg naar het doel vond met een mooie lobbal. 3-1, een verdiende eerste zege van het seizoen in de Jupiler Pro League.

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Cobbaut, Luckassen, Mykhaylichenko (80’ Kayembe), Zulj, Trebel, Vlap (63’ Tau), Doku, Ait El Hadj & Dimata (73’ Colassin)

STVV: Steppe, Matsubara, Colombatto, Sankhon, Suzuki (72’ Balongo), Nakamura (56’ Buatu), De Ridder (59’ Asamoah), Colidio, Mmaee, Teixeira & Durkin

Doelpunten: 41’ Mykhaylichenko (1-0), 50’ Dimata (2-0), 87’ Balongo (2-1), 90+3’ Tau (3-1)

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!