"Mogen ambitie koesteren"

Peter Verbeke

RSC Anderlecht kwalificeerde zich donderdagavond na een penaltythriller tegen BSC Young Boys voor de groepsfases van de UEFA Europa Conference League. Vrijdagmiddag gingen de ballen in de trommel voor de loting in Istanbul, waarbij West Ham United FC (Verenigd Koninkrijk), Fotbal Club FCSB (het voormalige Steaua Boekarest uit Roemenië) en Silkeborg IF (Denemarken) als tegenstanders uit de bus kwamen. Coach Felice Mazzù en CEO Peter Verbeke reageren op de loting.

CEO Peter Verbeke:

“De kwalificatie voor deze Europese groepsfase is een belangrijk moment voor onze club. We zijn erin geslaagd om een kwaliteitsvolle tegenstander opzij te zetten en dat dankzij de steun van een uitgelaten Lotto Park en de fantastische mentaliteit van een jonge spelersgroep.

Met West Ham treffen we een team uit de Premier League, het voormalige Steaua Boekarest is een club met een rijke geschiedenis, terwijl Silkeborg IF aan de leiding staat in de Deense competitie. Het zijn stuk voor stuk mooie affiches. We kijken er naar uit en we mogen gezonde ambities koesteren.”

Coach Felice Mazzù:

"Ik ben behoorlijk tevreden, zeker wat betreft de afstanden die we moeten afleggen voor de wedstrijden op verplaatsing. Het zijn niet de langste trajecten met het vliegtuig, dus dat is een goede zaak voor de recuperatie en om de vermoeidheid tegen te gaan in een intensieve periode.

Eenmaal je in een groepsfase komt, zijn er geen ‘gemakkelijke’ tegenstanders meer. West Ham is een club met een mooie geschiedenis en is een tegenstander met veel kwaliteit, ook al zijn ze het nieuwe seizoen niet zo goed begonnen. Silkeborg IF staat momenteel aan kop in Denemarken samen met FC Nordsjaelland. Tegen die laatste ploeg hebben we nog gespeeld in de voorbereiding en dus weten we wat we qua niveau ongeveer mogen verwachten. De ploeg uit Boekarest schommelt rond de 10e plaats in hun competitie en ken ik iets minder goed.

In ieder geval zijn het allemaal stevige ploegen. We zullen deze wedstrijden erg geconcentreerd moeten aanvatten, maar we moeten de ambitie hebben om bij de eerste twee te eindigen in onze groep.”

Lees verder