Michel Vlap gidst RSCA voorbij Waasland-Beveren

Zaterdagavond trok RSC Anderlecht naar het veld van Waasland-Beveren. Coach Franky Vercauteren voerde één wijziging door in vergelijking met de 6-1 zege tegen KAS Eupen: Jeremy Doku kwam terug uit schorsing en nam de plaats in van Francis Amuzu. De Jamaicaanse aanwinst Kemar Lawrence nam voor het eerst plaats op de bank. Paars-wit won met 0-3 na doelpunten van Michel Vlap (2x) en de ingevallen Francis Amuzu.

Na 8 minuten spelen was het al raak voor de bezoekers. Jeremy Doku bracht de vrijstaande Michel Vlap in stelling. De Nederlandse spelmaker devieerde de bal in één tijd voorbij doelman Nordin Jackers in doel. De dominantie van de bezoekers hield aan, maar op het kwartier kon Aboubakary Koita toch eens Hendrik Van Crombrugge op de proef stellen. In twee tijden liet onze doelman zien dat hij bij de pinken was. Aan de overkant kwam Jackers op het halfuur nog tussenbeide bij een poging van Albert Sambi Lokonga, maar veel meer echte doelkansen waren er niet in deze eerste helft.

Na rust kwamen Vincent Kompany en Marko Pjaca dicht bij de dubbele voorsprong. Ook Waasland-Beveren scoorde bijna, maar Yuki Kobayashi kon de gelijkmaker niet op het bord zetten. Hendrik Van Crombrugge was niet van plan om een doelpunt te slikken vandaag. Niet veel later, na zo’n 65 minuten spelen, maakte Michel Vlap er 0-2 van. Na goed samenspel met Albert Sambi Lokonga kon hij de box induiken en de bal in doel schuiven. De zege kwam dichterbij en onze jongens speelden de wedstrijd complexloos uit op zoek naar meer. Het derde doelpunt viel in de blessuretijd, toen Francis Amuzu een penalty forceerde en die zelf omzette. RSCA blijft mee strijden voor een plekje in Play-Off 1.

Doelpunten: 9’ Vlap (0-1), 66’ Vlap (0-2) & 90+4’ Amuzu (0-3, pen)

Waasland-Beveren: Jackers, Gamboa (46’ Kobayashi), Caufriez, Vukotic, Foulon, Scrhyvers, Bizimana (62’ Badibanga), Piotrkowski, Koita, Agyepong (75’ Jubitana) & Verreth

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Kompany, Cobbaut, Sardella, Lokonga, Vlap, Pjaca (62’ Amuzu), Zulj, Doku (90+3’ Verschaeren) & Joveljic (87’ Kayembe)

Lees verder