"Met veel respect voor de tegenstander, maar vooral met vertrouwen in eigen sterkte"

De wedstrijd tegen Paide is - net zoals de terugwedstrijd - live te bekijken op MAUVE TV. Maak nu je MAUVE+ account om de wedstrijd te volgen.

Aan de vooravond van de eerste kwalificatiewedstrijd voor de UEFA Conference League spraken coach Felice Mazzù en Wesley Hoedt de pers toe in de A. Le Coq Arena, het nationale voetbalstadion in de Estse hoofdstad Tallinn. Het is in dat stadion dat Sporting z’n eerste wedstrijd van de Europese campagne van dit seizoen zal afwerken tegen Paide Linnameeskond.

De Esten uit Paide - een stadje op een uur rijden van Tallinn - staan momenteel vierde in de nationale competitie en doorliepen al twee kwalificatierondes voor de Conference League om tegen Sporting uit te komen.

“We komen naar hier met respect voor de tegenstander”, vertelde coach Mazzù. “Paide is een sterk team, slikte geen goals in hun kwalificatiewedstrijden, en speelt vanuit een goede organisatie. Bovendien zijn ze mentaal sterk, en zijn ze bereid om tot verlengingen of zelfs penalty's alles te geven. We komen dus zeker niet met het idee dat het eenvoudig wordt. Maar uiteraard zullen we ons best doen om te winnen. Ik verwacht een mooie wedstrijd.”

Ook Wesley Hoedt trad de coach daarin bij, al vindt hij dat Sporting vooral van de eigen sterkte moet uitgaan: “Uiteraard hebben we respect voor de tegenstander, maar we moeten hier naar onszelf kijken.”

HERBEKIJK DE PERSCONFERENTIE OP MAUVE TV

“Voor mij persoonlijk en voor deze groep is het cruciaal om de groepsfases van de Conference League te bereiken”, vertelt de centrale verdediger. “De uitschakeling tegen Vitesse vorig seizoen moeten we nu vergeten. Nieuw seizoen, nieuwe kans. En die druk moeten we ook bij onszelf durven te leggen. Of je nu een jonge groep bent of niet, dat hoort nu eenmaal bij profvoetbal.”

Eén speler is alvast geen onbekende voor Hoedt. Bij Paide loopt hij Ragnar Klavan tegen het lijf, ex-ploegmakker bij AZ. “Ragnar speelde op mijn positie toen ik uit de jeugdreeksen doorstroomde naar de eerste ploeg onder Van Gaal. Ik was ongeveer 16 toen. Later heeft hij carrière gemaakt in de Serie A en de Premier League bij Cagliari en Liverpool, dan kan je zeker spreken over een geslaagde carrière. Hij is hier in Estland een nationale held, en dat heeft hij aan zichzelf te danken.”

De eerste wedstrijd tegen Paide is morgen live te volgen op MAUVE TV, het videoplatform van RSC Anderlecht. Aftrap om 18u45 Belgische tijd.

WORD MAUVE+

Lees verder