Landry Dimata is nu officieel een Sportingboy! 

RSC Anderlecht en VfL Wolfsburg hebben een akkoord gevonden in het dossier rond Landry Dimata. Het gaat om een huurovereenkomst van een jaar met een aankoopoptie voor vier seizoenen. De 20-jarige spits, die sinds vrijdag 22 juni met de groep traint, zal met het rugnummer 9 spelen. Zijn start bij Paars-Wit was al veelbelovend: in zijn debuut tegen RWDM (0-1) scoorde hij meteen de winnende treffer, tegen het Griekse PAOK FC stond hij een dik uur tussen de lijnen.

De in Congo geboren aanvaller begon zijn loopbaan in het Brusselse en speelde voor FC Saint-Michel, WS Woluwe en EFJ Molenbeek. Daarna doorliep hij de jeugdreeksen van RAEC Mons en Standard Luik, alvorens in juli 2016 te verhuizen naar KV Oostende. Bij de kustclub ontbolsterde Landry helemaal: na zijn eerste seizoen op het hoogste niveau klokte hij af op 34 wedstrijden, 14 goals en 4 assists. Op het gala van de Gouden Schoen werd hij in 2017 uitgeroepen tot Belofte van het Jaar.

Zijn sterke prestaties leverden hem interesse op van verschillende binnen- en buitenlandse topclubs. Uiteindelijk koos de Belgische belofte-international voor een Duits avontuur bij VfL Wolfsburg, waar hij de kleedkamer deelde met Rode Duivels Koen Casteels en Divock Origi. Na een moeilijk seizoen, waarin Landry toch 24 keer in actie kwam, kon Wolfsburg zich na barragewedstrijden verzekeren van een verlengd verblijf in de Bundesliga. Nu zet de Brusselaar zijn carrière officieel verder bij de grootste club van de hoofdstad - en het land!

Welkom Landry!

Lees verder