KV Oostende 2-2 RSCA

Deze zondagavond trok RSC Anderlecht naar de kust voor de uitwedstrijd tegen KV Oostende. Sporting ging de kleedkamer in bij de rust met een 2-0-achterstand, maar kon die - ondanks een vroege uitsluiting van Kouamé - temperen tot een gelijkspel na de rust.

Sporting begon goed aan de wedstrijd, en kreeg al snel een grote kans voor Francis Amuzu op aangeven van Lior Refaelov, maar zijn schot werd geblokt door Guillaume Hubert. En hoewel het paars-wit was dat gevaarlijk was, viel de openingstreffer aan de overkant voor KV Oostende. Mahktar Gueye versloeg met een ver schot doelman Hendrik Van Crombrugge. 1-0, RSCA op achtervolgen. Een kans van Christian Kouamé ging even later niet tegen de netten. Een kans van Lior Refaelov deed dat niet veel later wél, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een zeer nipt buitenspel. Aan kansen geen gebrek in deze wedstrijd. Joshua Zirkzee kon bijna gelijkmaken, maar zijn poging ging tegen de paal. RSC Anderlecht dicht bij een gelijkmaker dus, maar toch was het opnieuw KVO dat tot scoren kwam. Makhtar Gueye, opnieuw hij, kreeg de bal in de voeten na een corner, en kon eenvoudig de score uitdiepen tot 2-0. Net voor de rust spatte een bal van Zirkzee nog uit elkaar op de lat, maar de score bleef ongewijzigd. 2-0 aan de rust.

De mannen van coach Kompany kwamen na de rust uit de kleedkamer met een duidelijke ambitie om de achterstand om te buigen, maar werden al snel in die ambitie gefnuikt door een lichte rode kaart voor Christian Kouamé. Ondanks het numerieke ondertal was het toch paars-wit dat weer de meeste kansen kreeg. Eerst kreeg Zirkzee een kans, later Amuzu,  maar RSCA kwam niet tot scoren. Aan de overkant trapte opnieuw Gueye nog naar doel, maar daar bleef het bij voor de Kustboys. Na een uur spelen kon Zirkzee de pech toch van zich afschudden. Hij werd goed gevonden door Taylor Harwood-Bellis, en trapte beheerst de aansluitingstreffer tegen de netten. 2-1. Sporting bleef druk zetten, en die uitstekende mentaliteit werd ook beloond. Sergio Gomez bereikte met een heerlijke center Benito Raman aan de tweede paal, en die kopte de verdiende gelijkmaker binnen. Eindstand aan de kust: 2-2.

KV Oostende : Hubert, D'Arpino, Ndicka, Gueye (90+1’ Kvavina), Rocha (77’ Osifo), Jäkel, Amade, Capon (77’ Medley), Tanghe, Bätzner (90+1’ Koziello) & Ambrose

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Harwood-Bellis, Gomez, Cullen, Olsson (78’ Ashimeru), Amuzu (78’ Verschaeren), Refaelov (59 ‘ Raman), Zirkzee (88’ Magallan) & Kouamé

Goals : 7’ Gueye (1-0), 29’ Gueye (2-0), 63' Zirkzee (2-1) & 82’ Raman (2-2)