KV Mechelen 2-0 RSCA

Zaterdagavond speelde RSCA achter de kazerne tegen KV Mechelen. Speeldag 26 van de Jupiler Pro League inmiddels. De ploeg werd op drie plaatsen gewijzigd in vergelijking met de basiself in de Ghelamco Arena vorige week. De geblesseerde Antoine Colassin werd vervangen door Dejan Joveljic, voor het eerst in de basis. Vincent Kompany startte ook opnieuw, na een weekje afwezigheid door blessure. Marco Kana verdween daardoor naar de bank. Elias Cobbaut nam op zijn beurt de plaats in van Killian Sardella.

Sporting zette meteen druk op de Maneblussers. Dejan Joveljic snoepte de bal af in het hart van de Mechelse defensie en stiftte het leer vervolgens maar nipt naast. Een stevig schot van Elias Cobbaut, na een goede pass van Amir Murillo, miste ook het kader. Een bedrijvige Michel Vlap opende na een twintigtal minuten wel de score, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Ook hier zorgde Amir Murillo voor de assist. RSCA domineerde, maar de thuisploeg kon aan het einde van de eerste helft toch ook gevaarlijk zijn. Lucas Bijker en Issa Kabore dreigden, Hendrik Van Crombrugge bleef overeind. Uiteindelijk gingen de Brusselaars met een wrange smaak de kleedkamer in, want Jeremy Doku pakte een tweede gele kaart. 0-0 bij de rust.

Het mannetje meer inspireerde KVM al snel in de tweede helft. Een magistraal afstandsschot van Geoffry Hairemans verdween netjes in de rechterbenedenhoek. Meteen een boost voor rood-geel, dat meer wou. Een gekruld schot van Nikola Storm eindigde net naast de kooi van Van Crombrugge. Op het uur prikte Peter Zulj tegen met een vrije trap die nipt het doel miste. Marko Pjaca verving ondertussen Michel Vlap. Met 11 tegen 10 kon KVM de wedstrijd meer en meer in handen nemen. Ze speelden enkele mooie kansen bijeen en dat leidde uiteindelijk tot de 2-0 van de jonge aanvaller Aster Vranckx. Van het goede paars-witte wedstrijdbegin bleef niet veel meer over. Anderlecht blijft met lege handen achter en krijgt een tik in de strijd om Play-off 1.

Doelpunten: 48’ Hairemans (1-0) & 72’ Vranckx (2-0)

KV Mechelen: Castro, Bijker, Swinkels, Peyre, Kabore, Van Damme, Vranckx, Schoofs, Storm (76’ Tainmont), Hairemans  (89’ Vanzeir) & De Camargo (82’ Togui)

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Kompany, Luckassen, Cobbaut, Zulj, Vlap (61’ Pjaca), Lokonga, Doku, Amuzu & Joveljic (74’ Bakkali)

Voir cette publication sur Instagram

KV Mechelen 0-0 #RSCA @ HALF TIME ⚽ #COYM #KVMAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Voir cette publication sur Instagram

KV Mechelen 2-0 #RSCA @ FULL TIME ⚽ #COYM #KVMAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder

Le onze des U21 contre le KV Mechelen. COYM! 🟣⚪ #ANDKVM