KRC Genk 1-0 RSCA

Deze zondag reisde paars-wit af naar Genk voor de zesde speeldag. De basiself bleef grotendeels ongewijzigd ten opzichte van de Europese wedstrijd donderdag, al kwam Anouar Ait El Hadj in de ploeg voor Francis Amuzu. Ondanks een goede wedstrijd bleef RSCA in extremis met lege handen achter. 

Het was lange tijd een wedstrijd in evenwicht in de Cegeka Arena in Genk. Onuachu, Ito en Bongonda konden voor KRC Genk af en toe dreigen en Olsson en Raman voor paars-wit. Het was de Genkse goalie Vandevoordt die voor het eerst echt in actie moest komen op een poging van Zirkzee. Even later trof Harwood-Bellis de paal. Net voor de rust kon Lucumi nog een schot van Raman keren. 0-0 aan de rust in een onderhoudende wedstrijd. 

Na de rust kwam nieuwe aanwinst Christian Kouamé in de ploeg voor Zirkzee. Kouamé toonde zich meteen erg bedrijvig en stuurde Raman na een knappe actie alleen op Vandervoordt af, maar Raman kon zijn schot net niet kadreren. Even later trof Harwood-Bellis de lat met een knappe kopbal. Aan de overkant had Van Crombrugge nog eens knappe reflex in huis op een kopbal van Bongonda. 

Paars-wit maakte nog aanspraak op het verlossende doelpunt, maar kreeg het deksel op de neus. De pas ingevallen Ugbo kon voor Genk dan toch nog scoren in het slot van de wedstrijd. Het bleef 1-0 in Genk.

Na de interlandbreak ontvangt RSC Anderlecht KV Mechelen in eigen huis. 

KRC Genk : Vandevoordt, Arteaga, Ito (90’ McKenzie), Heynen, Bongonda, Onuachu (81’ Ugbo), Eiting (71’ Trésor), Munoz, Lucumi, Thorstvedt (81’ Hrosovsky) & Cuesta

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Harwood-Bellis, Gomez, Cullen, Olsson, Ait El Hadj (84’ Ashimeru), Refaelov (84’ Thelin), Raman  (66’ Amuzu) & Zirkzee (46’ Kouamé)

Goal :  86’ Ugbo (1-0)