Knappe prestatie tegen Bayern in de Youth League

Deze woensdag, 22 november, stonden de U19-ploegen van RSC Anderlecht en FC Bayern München tegenover elkaar in Denderleeuw in het kader van de voorlaatste speeldag van de UEFA Youth League. De twee ploegen hielden het op een gelijkspel, waardoor Paars-Wit jammer genoeg mathematisch uitgeschakeld is.

Na een evenwichtige eerste helft, waarin doelman Olivier Vliegen enkele keren de meubels moest redden, gingen beide ploegen de kleedkamers in met een 0-0-stand op het bord. Paars-Wit bevond zich al snel in de tweede helft in een lastig parket toen verdediger Sebastiaan Bornauw uitgesloten werd met een tweede gele kaart en Manuel Wintzheimer vanop de stip voor 0-1 zorgde. De jonge Anderlechtenaren lieten de moed echter niet zakken, ondanks de numerieke minderheid. Yari Verschaeren lokte in de 83ste minuut een strafschop uit, en die werd omgezet door Nelson Azevedo Janelas 1-1. Een knappe prestatie en dito puntendeling werd zo jammer genoeg niet beloond, want door het gelijkspel van Paris Saint-Germain tegen Celtic (0-0) is Paars-Wit mathematisch uitgeschakeld in de poule.

Ontdek hieronder de basisopstelling en enkele foto’s van deze wedstrijd.

Lees verder

Embedded thumbnail for Play-Off I Preview: KAA Gent
Video
In de week voor het begin van Play-Off I richten we de blik elke dag op een van onze komende tegenstanders. We openen de reeks met eerste tegenstander KAA Gent.
Embedded thumbnail for "Wie mijn idool is? Mijn grote zus"
Video
Aanjager op het middenveld Adrien Trebel en beloftevolle verdediger Abdoul Karim Danté gingen tête-à-tête om een goed gesprek te voeren met elkaar.

Op uitnodiging van “Les Players du Dimanche” zet Zakaria zich deze zondag tussen 16.00 uur en 18.00 uur in voor het goede doel in de derde editie van “TéléVIDEOGAMES” ten voordele van Télévie, dat geld inzamelt in de strijd tegen leukemie. De gamingmarathon wordt uitgezonden via verschillende kanalen en er vallen ook allerlei leuke prijzen te winnen. Zakaria op de voet volgen kan via @zakbentato!