Kampioenes eindigen met mooie zege in Genk

Deze vrijdag stond voor de Dames het laatste duel van hun play-offs op het programma. Paars-Wit sloot het seizoen af met een 1-5-zege op bezoek bij Genk!

Aan de rust stond het 'slechts' 0-1 dankzij een doelpunt van Tine De Caigny. In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appelen dankzij Sarah WijnantsElke Van Gorp en Ella Van Kerkhoven, die er 0-4 van maakten. De Genkse dames zorgden voor een eerredder, maar Van Kerkhoven joeg nadien nog haar 29ste competitiegoal tegen de netten.

De cijfers aan het einde van het seizoen liegen er niet om: 22 overwinning in 26 wedstrijden, met in totaal 112 gescoorde doelpunten en amper 25 tegendoelpunten. In augustus volgen voor de dames van coach Patrick Wachel de voorrondes van de UEFA Women Champions League. Het wordt de allereerste keer ooit dat de paars-witte vrouwenploeg deelneemt aan het kampioenenbal.