Jeugdopeiding in Brussel: RSCA & RWDM bundelen krachten

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is gezegend met veel jong voetbaltalent. RWDM en RSC Anderlecht werken vanaf vandaag dan ook samen om die jonge jongens in Brussel te houden en hen een kwaliteitsvolle omkadering aan te bieden. Beide Brusselse clubs zullen een programma uitwerken om de sterspelers van morgen te ontdekken en op te leiden.
Niet alleen de absolute elite zal aan bod komen, ook het sociale luik wordt niet uit het oog verloren. Beide clubs willen de krachten bundelen om jonge voetballers van alle niveaus te onthalen en te vormen.

Daniël Renders, wedstrijdanalist van Paars-Wit en voormalig speler en trainer van RWDM, zal de coördinatie van het project ter harte nemen. Renders is oer-Brusselaar en kent het Brussels voetbal als geen ander. “Als Brusselaar is het een eer om dit project in goede banen te mogen leiden”, klinkt het bij een trotse Renders. “Ik zal beide clubs helpen Brussels voetbaltalent aan één van de twee clubs te binden, zodat ze kunnen genieten van een opleiding op maat. Beide clubs zijn immers erg complementair om alle niveaus van talent te kunnen bedienen.

Ook Herman Van Holsbeeck, CEO Voetbal van RSCA, ziet vele voordelen aan een structurele samenwerking inzake jeugdopleiding tussen beide Brusselse clubs: “Daniël Renders kent het Brussels voetbal en beide clubs als zijn broekzak. RWDM en RSCA vullen elkaar aan. RSC Anderlecht kan jonge talenten speelgelegenheid helpen geven door hen op verschillende niveaus te laten voetballen. In de toekomst is het niet ondenkbaar dat een jonge jongen ervaring kan gaan opdoen in Molenbeek en omgekeerd. Dit is een win-winsituatie voor iedereen, maar vooral op vlak van de rekrutering.

RSCA en RWDM investeren bovendien veel energie en middelen in sociaal voetbal. Iedereen is welkom bij RWDM en bij RSCA. Als we de krachten bundelen kunnen we niet alleen méér Brusselaars aan ons binden, maar hen bovendien ook het ideale individueel voetbaltraject aanbieden. Eendracht maakt macht”,aldus Thierry Dailly, algemeen directeur van RWDM.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!