International update: veel paars-witte zeges

8 A-kernspelers kwamen de voorbije dagen in actie op het internationale toneel. Zo boekten de U21 van België een mooie zege tegen Duitsland, terwijl ook de U19 succesvol waren. Elias Cobbaut zat voor het eerst op de bank bij de Rode Duivels.

Hendrik Van Crombrugge en Yari Verschaeren keken vanop de tribune toe hoe België met 1-4 won in Rusland. Nacer Chadli reisde niet mee met de groep door een lichte blessure. Elias Cobbaut zat voor het eerst op de bank bij de Rode Duivels. Morgen sluit België zijn EK-voorronde af met een thuiswedstrijd tegen Cyprus.

De U21 van België (EK-voorronde) gingen met de drie punten aan de haal op het veld van leider Duitsland. Het werd 2-3 voor de Jonge Rode Duivels, met Alexis Saelemaekers, Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga tussen de lijnen. In het slot kwam ook Jeremy Doku nog het veld op. Sieben Dewaele bleef op de bank. Marco Kana was actief bij de U19 (EK-voorronde): tegen IJsland (0-3 zege) viel hij in na 80 minuten, tegen Albanië (2-1 zege) stond hij 90 minuten op het veld. Dinsdag volgt nog een laatste duel tegen Griekenland. Anouar Ait El Hadj speelde zaterdag in Spanje met de U18 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rusland, ze wonnen met 2-1. Een dag voordien oefenden ze al tegen Tsjechië (3-3). Klik HIER voor meer info over de wedstrijden van de U18 en U19.

Knowledge Musona begon vrijdagavond met Zimbabwe aan de kwalificatieronde voor de Afrika Cup. Ze namen het thuis op tegen Botswana en bleven steken op een 0-0 gelijkspel. Dinsdag trekken ze naar Zambia. Luka Adzic verpletterde Estland met de U21 van Servië. In hun EK-voorrondegroep staan ze nu op de vierde plaats, op vier punten van leider Rusland: de tegenstander van nu dinsdag.

Lees verder

De basiself voor #ANDZWA. Come on you Mauves!