Hoe hebben onze internationals het gedaan?

Kasper

Deze interlandbreak zijn er maar liefst 22 paars-witte spelers die de eer van hun land mogen verdedigen. 

Internationals:

  • Jan Vertonghen
  • Zeno Debast
  • Thomas Delaney
  • Anders Dreyer
  • Kasper Dolberg
  • Kasper Schmeichel
  • Ludwig Augustinsson

De Rode Duivels speelden vorige week zaterdag 0-0 gelijk tegen Ierland, de paars-witte Rode Duivels, Jan Vertonghen en Zeno Debast kwamen in deze vriendschappelijke interland niet in actie. Voor hen is het uitkijken naar dinsdag, want dan spelen de Belgen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland, wat de eerste grote test is voor het EK.

RSCA is met 4 spelers, de hofleverancier van de Deense nationale ploeg. Thomas Delaney, Anders Dreyer, Kasper Dolberg en Kasper Schmeichel zitten in de selectie. Ze speelden zaterdag in een vriendschappelijke interland 0-0 gelijk tegen Zwitserland. Schmeichel mocht de volledig match spelen, Delaney werd gewisseld op het uur en Dolberg kreeg 6 minuten om zich ten volle te bewijzen. Dreyer kwam niet in actie, dinsdag spelen ze nog een interland tegen Faeröer.

Donderdag verloor Zweden in Portugal met 5-2, Ludwig Augustinsson mocht de 90 minuten volmaken. Dinsdag mogen ze Albanië thuis ontvangen. 

Beloften internationals:

  • Kristian Arnstad
  • Mario Stroeykens
  • Killian Sardella

Kristian Arnstad en de Noorse U21 gingen in een vriendschappelijke interland met 1-2 winnen in Nederland. Dinsdag spelen zij nog thuis tegen San Marino een kwalificatiematch voor het EK.

In de jeugdcategorieën U17,U18,U19 en U21 levert Sporting tien spelers af. Basisspelers Killian Sardella en Mario Stroeykens wonnen met de Belgische U21 3-1 tegen Malta. Mario mocht de hele wedstrijd spelen, Killian mocht een half uur voor tijd opdraven.

Internationals RSCA Futures:

De U19 verloren woensdag met 2-0 in Frankrijk (Lars Montegnies en Tristan Degreef speelden een halve wedstrijd) maar wonnen zaterdag wel thuis tegen Litouwen (Tristan Degreef speelde 64 minuten, Luca Monticelli en Lars Montegnies kregen 14 minuten speeltijd). De U19 speelt op dinsdag nog z’n derde en laatste kwalificatiewedstrijd van deze interlandbreak tegen onze noorderburen. Ismaël Baouf, Michiel Haentjes, Kaïs Barry en Devon De Corte speelden met de U18 vrijdag tegen de U19 van Wales, waarvan ze met 1-0 wonnen. Vandaag, maandag spelen ze nogmaals tegen deze ploeg. De jongste paars-witte International deze break, is Nathan De Cat. Hij ging met de Belgische U17 1-0 winnen in Finland maar ze verloren wel met 3-5 tegen Italië, hij mocht telkens 90 minuten spelen. Dinsdag spelen ze nog tegen Nederland.

Keisuke Goto speelde deze break al twee wedstrijden met de Japanse U19. Donderdag gingen ze met 1-3 winnen tegen de Jordaanse U20 en zaterdag speelden ze uit 2-2 gelijk tegen Syrische U20. Vandaag, maandag spelen ze nogmaals tegen de Jordaanse U20. 

Ali Maamar en Anas Tajaouart, mochten tijdens de vriendschappelijke interlands de eer van de Marokkaanse U20 verdedigen. Ali Maamar mocht 90 minuten spelen in het gelijkspel tegen de Engelse U19. Anas kwam tot nog toe niet in actie. Dinsdag spelen ze nog tegen de Amerikaanse U19. Nassim Azaouzi mocht dan weer mee met de U18. Zij spelen een vriendschappelijk toernooi. Vrijdag verloor hij met 0-2 tegen de Deense U18. Morgen is het de laatste wedstrijd voor Nassim en spelen ze tegen de U19 uit Georgië.

Lees verder