Hard gevochten, maar blijven steken op een puntendeling

Deze vrijdag speelde paars-wit voor de vierde speeldag van de Jupiler Pro League een competitieduel op verplaatsing tegen KV Oostende. De Zuid-Afrikaan Percy Tau stond in de basiself, net als de jonge aanvaller Antoine Colassin. Nany Dimata en Peter Zulj namen plaats op de bank.

De thuisploeg begon met hoge druk en werd na 10 minuten beloond. Hendrik Van Crombrugge pareerde een krachtige trap van Makhtar Gueye, maar kon niet bij de rebound van Robbie D’Haese, die net voor Bogdan Mykhaylichencko bij de bal was: 1-0. RSCA antwoordde in de 20e minuut. Jeremy Doku ging zijn kans vanop afstand, maar zijn poging miste nipt het kader. Op het halfuur blesseerde Elias Cobbaut zich aan de enkel, hij werd vervangen door Killian Sardella. Een bijzonder onfortuinlijke Marco Kana kreeg een bal tegen zijn hand in de rechthoek. Makhtar Gueye zette de strafschop om: 2-0. Niet veel later trapte Adrien Trebel de bal onhoudbaar binnen met een volley vanop 20 meter. 2-1 aan de rust.

Sporting begon beter aan de tweede helft dan aan de eerste. Een schot van Jeremy Doku ging over de dwarsligger en een poging van Amir Murillo botste op de doelman. Tien minuten later zorgden Lukas Nmecha – opgekomen na de rust – en Adrien Trebel voor een grote kans voor Percy Tau, die de bal mooi tussen de benen van keeper Hubert plaatste: 2-2. Paars-wit nam duidelijk de controle over, al moest Hendrik Van Crombrugge moest goed bij de pinken zijn op een knal van Cameron McGeehan. Het tempo sloop vervolgens wat uit de wedstrijd, maar toch was Percy Tau nog dichtbij een doelpunt. Lukas Nmecha en Jeremy Doku gingen elk hun kans, maar zonder succes. Het team van Vincent Kompany moest na negentig minuten genoegen nemen met een punt.

KV Oostende: Hubert, Tanghe, Theate, Skulason (60’ Ndicka), D’Arpino, Vandendriessche, Hjulsager, McGeehan, D’Haese, Sakala (55’ Boonen) & Gueye (74’ Kvasina)

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Luckassen, Cobbaut (30’ Sardella), Mykhaylichenko, Trebel, Kana, Tau (88’ Dimata), Doku, Ait El Hadj & Colassin (46’ Nmecha)

Doelpunten: 11’ D’haese (1-0), 33’ Gueye (2-0), 35’ Trebel (2-1) & 55’ Tau (2-2)