Goede overwinning tegen Essevee

Zodagavond ontving RSCA Essevee in het Lotto Park. Vincent Kompany bracht een sterk gewijzigd elftal tussen de lijnen, met onder andere Bogdan Mychailichenko, Killian Sardella, Adrien Trebel, Yari Verschaeren en Majeed Ashimeru die hun opwachting maakten. Sporting won de wedstrijd 4-1.

De bezoekers openden nochtans vroeg de score op corner. Jelle Vossen profiteerde aan de tweede paal van een bal doorgekopt door Olivier Deschacht. Maar Sporting reageerde goed, en zette doelman Louis Bostyn voor het eerst aan het werk na een schot van Albert Sambi Lokonga. Na een half uur tijd ging Damien Marcq stevig in op de kuiten van Majeed Ashimeru. De scheidsrechter gaf in eerste instantie slechts geel, maar besloot na de beelden gezien te hebben om de bezoekende kapitein met rood uit te sluiten. Sporting kwam zo met een mannetje meer te staan, en profiteerde daar snel van. Anouar Ait El Hadj maakte de gelijkmaker op aangeven van Adrien Trebel. Lukas Nmecha en Majeed Ashimeru kwamen daarop nog dicht bij scoren, maar de 2-1 kwam er uiteindelijk via Amir Murillo. Adrien Trebel, opnieuw hij, vond hem aan de tweede paal, en de Panamanees werkte de bal in twee tijden tegen de netten.

Na de rust leek de 3-1 er te komen na een pass van Anouar Ait El Hadj op Lukas Nmecha, maar de bal van de Duitse jeugdinternational trof de paal. Het bleek slechts uitstel van executie, want een gretige Yari Verschaeren vond even daarna wel de netten. Sporting bleef aandringen om de score nog verder uit te diepen, maar de vele kansen resulteerden niet in een doelpunt. Net voor tijd zette Abdoulay Diaby - ingevallen in de tweede helft - dan toch nog de 4-1-eindstand op het bord. De 3 punten bleven zo voor de interlandbreak verdiend in Brussel na een mooie partij van paars-wit. 

RSCA : Wellenreuther, Murillo, Miazga, Sardella, Mykhailichenko, Trebel (69’ Bruun Larsen), Ashimeru (69’ Cullen), Ait El Hadj (88’ Kana), Sambi Lokonga, Verschaeren (69’ Amuzu) & Nmecha (82’ Diaby)

SV Zulte Waregem : Bostyn, Deschacht, Opare, Marcq, Vossen, Dompé (68’ De Smet), Seck, De Bock, Humphreys, Van Hecke (87’ Chory) & Sylla (46’ Bruno)

Goals : 6’ Vossen (0-1), 32’ Ait El Hadj (1-1), 45’ Murillo (2-1), 54’ Verschaeren (3-1) & 89’ Diaby (4-1)