Gent en RSCA houden elkaar in evenwicht

Vrijdagavond keken RSC Anderlecht en KAA Gent elkaar in de ogen in de Ghelamco Arena, op de 25e speeldag van de Jupiler Pro League. De paars-witte basiself werd op twee plekken gewijzigd in vergelijking met de vorige wedstrijd: Vincent Kompany en Elias Cobbaut (beiden geblesseerd) werden vervangen door Marco Kana en Killian Sardella. De gemiddelde leeftijd was bij RSCA vandaag zo 20,9 jaar. De ruststand bleek na een spannende wedstrijd ook de eindstand al te zijn: 1-1. KAA Gent blijft zo ongeslagen in eigen huis dit seizoen.

De eerste grote kans was na een evenwichtig openingskwartier voor RSCA. Een knappe vrije trap van Peter Zulj werd uit doel geduwd door Thomas Kaminski. Even later belandde een center van Jeremy Doku bij Antoine Colassin. De jonge aanvaller devieerde de bal in doel met het hoofd. De vlag ging de hoogte in bij de assistent-scheidsrechter, maar de VAR corrigeerde: geen buitenspel, 0-1! Daaropvolgende pogingen van Killian Sardella en Antoine Colassin misten dan weer het kader. Paars-wit stond verdiend op voorsprong, maar liep toch tegen de gelijkmaker aan. Marco Kana bracht Anderson Niangbo ten val in de zestien, waarna Jonathan David vanop de stip voor de 1-1 zorgde. De Buffalo’s kregen een boost en met de rust in zicht kwam Sulayman Marreh met de kop nog dicht bij de 2-1. 

Na rust bleef paars-wit goed in de match zitten. Beide teams wisten elkaars aanvallen echter goed te neutraliseren, waardoor er weinig echt grote kansen volgden. Met zijn snelheid was Jeremy Doku weliswaar een constante dreiging voor de blauw-witte verdediging. Na ruim een uur kon Michel Vlap randje buitenspel een heerlijke assist van Albert Sambi Lokonga niet verzilveren. De Nederlander stiftte de bal, Thomas Kaminski pareerde. Aan de overkant miste een kopbal van Brecht Dejaegere, op aangeven van Vadis Odjidja, maar nipt het kader. Een kwartier voor tijd brak het debuut van Dejan Joveljic aan. Hij kwam Antoine Colassin aflossen. Marko Pjaca droeg vandaag eveneens voor het eerst de paars-witte kleuren, hij viel in het slot in voor Michel Vlap. Uiteindelijk vielen er geen doelpunten meer in Oost-Vlaanderen. Een jong Sporting keert huiswaarts met een verdiend punt.

Doelpunten: 15’ Colassin (0-1) & 28’ David (1-1, pen)

KAA Gent: Kaminski, Ngadeu, Owusu (46’ Dejaegere), Odjidja, Bezus (63’ Kviliataia), Niangbo (82’ Chakvetadze), Castro-Montes, Mohammadi, David, Marreh & Plastun

RSCA: Van Crombrugge, Vlap (87’ Pjaca), Zulj, Luckassen, Amuzu, Lokonga, Doku (90+4’ Kayembe), Colassin (73’ Joveljic), Sardella, Kana & Murillo

Lees verder