Gelukkige verjaardag, Ki-Hyeon Seol!

Vandaag, donderdag 18 januari, mag voormalig RSCA-speler Ki-Hyeon Seol 39 kaarsjes uitblazen. Wij blikken graag nog eens terug op de prestaties van de eerste Zuid-Koreaan in het paars-witte shirt!

Wat dat betreft is Ki-Hyeon Seol nog steeds een unicum in de clubgeschiedenis van RSCA: voorlopig is hij de enige Zuid-Koreaan ooit die in actie kwam voor de A-ploeg. Die eer kwam op zijn naam te staan in de zomer van 2001, toen hij na een goed seizoen (11 doelpunten in 27 wedstrijden) weggeplukt werd bij reeksgenoot Royal Antwerp.

De sympathieke aanvaller bracht uiteindelijk drie jaar door in het Astridpark, waar hij zich al meteen in de harten van de fans speelde door in de Supercup tegen KVC Westerlo (1-4-winst) als invaller een hattrick te scoren. Met zijn doelpunt tegen het Zweedse Halmstad in de voorrondes van de UEFA Champions League werd hij dat jaar meteen ook de eerste Zuid-Koreaan die wist te scoren op het kampioenenbal. Toen hij in augustus 2004 naar de Engelse tweedeklasser Wolverhampton Wanderers trok, sloot hij zijn passage bij Paars-Wit af met 23 doelpunten en 9 assists in 92 wedstrijden.

Nadien speelde Seol nog voor Reading, Fulham en het Saudi-Arabische Al-Hilal alvorens zijn carrière af te sluiten in zijn thuisland bij Pohang Steelers, Ulsan en Incheon United met 83 interlands en 19 doelpunten voor Zuid-Korea op zijn naam. Gelukkige verjaardag, Ki-Hyeon!

Lees verder