Gelijkspel tegen Dynamo Kyiv in Youth League

Dinsdagavond ontvingen de U19 van RSC Anderlecht in de tweede ronde van de UEFA Youth League Dynamo Kyiv in het Constant Vanden Stockstadion.

De Brusselaars domineerden de eerste helft en creëerden ook enkele mooie doelkansen. Jeremy Doky zorgde voor de eerste dreiging, maar zijn schot miste het doel. Na een halfuur werd Sieben Dewaele foutief afgestopt in de zestien. De aanvoerder zette zelf de strafschop om. Paars-wit ging zo met een verdiende voorsprong rusten. Die voorsprong kon nog groter geweest zijn, maar de pogingen van Théo Leoni (tegen de paal) en Jeremy Doky (stevig schot net naast) leverden geen doelpunt op.

Na de pauze zochten de bezoekers de gelijkmaker, maar Rik Vercauteren kwam heel goed tussen. Ook de bezoekende doelman onderscheidde zich, op een poging van Mohamed Bouchouari. De thuisploeg leek alles onder controle te hebben, maar toch maakte Dynamo gelijk via Vadym Mashchenko die een knappe aanval mooi afrondde. Geen van beide teams wist vervolgens alsnog het verschil te maken, waardoor de wedstrijd op een gelijkspel eindigde. Onze jongeren zullen het dus in Oekraïne moeten doen. Come on young Mauves!

RSCA:  Vercauteren, El Kababri, Kiwior, Lissens, Leoni, Bouchouari, Verschaeren, Dewaele, Doku, Suray (82’ Mayanga), Nzita (85’ Lutonda)

Lees verder