Gelijkspel op de valreep tegen Moeskroen

Deze dinsdag trok paars-wit naar Excelsior Moeskroen voor de 24ste speeldag van de Jupiler Pro League. Amir Murillo en Josh Cullen verdwenen uit de basis na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. James Lawrence en kapitein Albert Sambi Lokonga, die terugkwam uit blessure, namen hun plaats in. Sporting keerde terug van Le Canonnier met één punt.

Het openingskwartier verliep verkennend, tot Bruno Xadas van de thuisploeg uit het niets de score opende. Miscommunicatie achterin tussen Hannes Delcroix en Matt Miazga zorgde voor een onverwachte voorsprong voor Moeskroen. Paars-wit antwoordde vrijwel direct met een actie van Francis Amuzu die via Michel Vlap bij Paul Mukairu belandde, maar het doelpunt van de Nigeriaan werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Verder kon paars-wit niet meer voor veel doelgevaar zorgen in de eerste helft, de score bleef bij 1-0.

De tweede helft begon met Jacob Bruun Larsen aan de aftrap, die zo zijn debuut maakte voor paars-wit. Ook Adrien Trebel begon aan de tweede helft, en maakte zo zijn rentrée na zijn blessure. Michel Vlap en Paul Mukairu bleven langs de kant. De Deen Bruun Larsen toonde zich meteen vinnig vanop de linkerflank, maar zijn acties leidden niet meteen tot groot gevaar. Na een uur spelen kon Adrien Trebel Francis Amuzu vrijspelen, maar de poging van Cis vloog ruim over het doel. Paars-wit ging vol voor de overwinning en kreeg nog extra aanvallend vermogen na de inbreng van Mohammed Dauda en Nany Dimata, maar slaagde er niet in om echte kansen af te dwingen. Maar waar het in voorgaande matchen vaak fout liep voor Sporting, liep het tegen Moeskroen net omgekeerd. In de slotfase van de wedstrijd maakte Lukas Nmecha dan toch nog gelijk. Een actie van Nany Dimata werd foutief afgestopt, waarna de bal op de stip ging. Onze Duitse spits kon zo met een penalty alsnog een punt uit de brand slepen op Moeskroen. Eindstand 1-1.

Moeskroen : Koffi, Agouzoui, Onana, Mohamed, Ciranni, Da Costa (87’ Harbaoui), Vieira (67’ Lepoint), Silvestre, Badibanga (81’ Olinga), Nlandu (46’ Bakic) & Tabekou

RSCA : Wellenreuther, Sardella, Delcroix, Miazga, Lawrence (90’ Murillo), Lokonga, Ait El Hadj (76’ Dimata), Vlap (46’ Trebel), Amuzu (63’ Dauda), Mukairu (46’ Larsen) & Nmecha

Goals : 17’ Vieira (1-0) & 90+4’ Nmecha (1-1, pen)