Gelijkspel in Brugge om het seizoen te eindigen

Paars-wit speelde zondagavond de laatste wedstrijd van het seizoen 21/22. Sporting was zeker van de derde plaats, tegenstander Club Brugge was zeker van de landstitel. Het werd een wedstrijd waarin twee youngsters hun debuut maakten. Noah Sadiki en Julien Duranville maakten hun eerste minuten in een match die eindigde op 1-1.

Paars-wit begon sterk en creëerde de beste kansen, maar het lukte niet om te scoren. Tot vijfmaal toe kon Simon Mignolet een openingsdoelpunt voorkomen op pogingen van Zirkzee, Amuzu en Cullen. Hoewel Sporting baas was, viel het openingsdoelpunt aan de overkant. Andreas Skov Olsen had aan één kans genoeg om er 1-0 van te maken. Dat was ook meteen de score aan de rust.

Na de rust kwam Bohdan Mychailichenko in de lijnen voor Sergio Gómez. De tweede helft verliep evenwichtiger dan de eerste, met kansen langs beide kanten. Noa Lang kwam bijna tot scoren, zijn poging strandde op de paal. Even later kwamen er nog heel wat nieuwe namen tussen de lijnen. Kristian Arnstad, Anouar Ait El Hadj en Lior Refaelov, maar vooral ook de piepjonge Julien Duranville, slechts 16 jaar. En die invalbeurten wierpen hun vruchten af. Anouar Ait El Hadj kon de score gelijkbrengen met een afgeweken schot. Bijna werd het nog 2-1 via Lior Refaelov op aangeven van Julien Duranville, maar hij werd het trappen belet door een Brugse verdediger. Sporting eindigt zo het seizoen met een 1-1 gelijkspel.

Club Brugge : Mignolet (71’ Lammens), Hendry, Mechele, Nsoki (84’ Sylla), Odoi, Vanaken, Buchanan, De Ketelaere, Skov Olsen (46’ Ricca), Lang (84’ Adamyan) & Nusa (60’ Vormer)

RSCA : Van Crombrugge, Sadiki, Hoedt, Delcroix, Gomez (46’ Mykha), Cullen, Kana (82’ Ait El Hadj), Amuzu (82’ Duranville), Verschaeren (72’ Arnstad), Zirkzee (72’ Refaelov) & Kouamé

Goals : 38’ Skov Olsen (1-0) & 86’ Ait El Hadj (1-1)