Gelijkspel aan de Kehrweg

Deze zaterdag speelde RSCA in en tegen Eupen voor de tweede speeldag van de Jupiler Pro League. Vincent Kompany paste het systeem aan met drie centrale verdedigers. Sardella et Isaac Kiese Thelin begonnen op de bank en werden vervangen door Amir Murillo en Hannes Delcroix.

In de eerste helft controleerde paars-wit het balbezit, maar wist dit niet meteen te verzilveren. Het was daarentegen Hendrik Van Crombrugge die moest ingrijpen op een poging van Smail Prevljak en Ignace N'Diri. En toch wist RSCA de score te openen met een doelpunt op 5 minuten van de rust. Na een mooie actie die bij Wesley Hoedt en Amir Murillo startte, kon Francis Amuzu fors uithalen. De doelman devieerde de bal, maar Benito Raman stond op de juiste plaats en tikte de bal over de streep. 0-1 voor RSCA. Ondanks nog een goeie kans voor Sergio Gómez, wisten de bezoekers de score niet verder uit te diepen voor de pauze. In tegendeel: onze doelman haalde enkele minuten later eerst de bal magistraal van de lijn op een kopbal van Smail Prevljak, maar Jens Cools was goed gevolgd: 1-1 op slag van rust.

Bij de start van het tweede helft kon Amuzu net niet profiteren van een afgeweken schot van Murillo. De bal schoof naast de goal. Nadien was RSCA gevaarlijk op een stilstaande fase. Een kopbal van Taylor Harwood-Bellis raakte de paal. Eupen reageerde aan de overkant via een bal op de lat. Ook de kopbal van Andreas Beck raakte het doelhout en Hendrik Van Crombrugge onderstreepte zijn uitstekende wedstrijd met een redding op een poging van Julien Ngoy. Nadien kwam RSCA beter en beter in de match, na wissels van o.a. Refaelov en Ait El Hadj. Scoren lukte echter niet meer.

Sporting kroop een paar keer door het oog van de naald am Kehrweg en moet dus tevreden zijn met een puntendeling. Donderdagavond maakt RSCA de verplaatsing naar Albanië voor de UEFA Conference League kwalificatiewedstrijd.

KAS Eupen : Nurudeen, Amat, Ngoy (88’ Embalo), Peeters, Prevljak, N'Dri, Agbadou, Cools, Heris, Beck & Kayembe

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Delcroix, Hoedt, Harwood-Bellis, Gomez, Cullen, Ashimeru (82’ Olsson), Verschaeren (88’ Ait El Hadj), Amuzu (70’ Refaelov)  & Raman (82’ Thelin)

Goals : 39’ Raman (0-1) & 45+1’ Cools (1-1)