Geen kentering bij de Reserves

Maandagavond trok het tweede elftal van RSC Anderlecht naar Limburg, waar KRC Genk hen opwachtte in de play-offs. Paars-wit liep er tegen een 2-1 nederlaag aan.

De Brusselaars hadden een mooie kans om de score te openen, via Bubacarr Sanneh, maar het was de thuisploeg die in de kluts op voorsprong kwam dankzij Zinho Gano. Een kwartier later bracht Hannes Delcroix de stand weer in evenwicht op een vrije trap van Luka Adzic. Ietwat tegen de gang van het spel in gingen de jongens van coach Jonas De Roeck alsnog met een achterstand de rust in.

In de tweede helft kregen beide teams nog enkele mooie kansen, maar er werd niet meer gescoord. Onze reserves keerden dus met lege handen terug naar de hoofdstad.

Ontdek hieronder de speelminuten van onder meer de geselecteerde A-spelers. Emmanuel Sowah speelde een uur. De Ghanese verdediger is terug na een lange blessure.

KRC Genk: Nordin JACKERS, Casper DE NORRE, Rubin SEIGERS, Vladimir-Ionut SCRECIU, Neto BORGES, Jakub PIOTROWSKI, Tom REYNERS, Dries WOUTERS, Zinho GANO, Marcus INGVARTSEN & Joseph PAINTSIL

RSCA: Frank BOECKX, Bubacarr SANNEH, Yevhenii MAKARENKO, Sieben DEWAELE, Jeremy DOKU (76’ Théo LEONI), Emmanuel SOWAH (59’ Mohamed BOUCHOUARI), Zakaria BAKKALI (59’ Olivier DHAUHOLOU), Hannes DELCROIX, Mohamed LOUA, Luka ADZIC (76’ Thierry LUTONDA) & Elias COBBAUT

Doelpunten: 12’ Gano (1-0), 26’ Delcroix (1-1) & 45’ Ingvartsen  (2-1)