Geen goals op Le Canonnier

Zondagavond trok RSC Anderlecht op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League naar Moeskroen. Het werd de eerste wedstrijd in paars-witte kleuren voor Philippe Sandler, Sieben Dewaele en Hendrik Van Crombrugge.

Paars-wit begon aardig aan de wedstrijd en eiste de bal op. Na iets meer dan 10 minuten spelen leidde dat tot het eerste doelgevaar. Na een mooie collectieve actie ging een schot van Michel Vlap via een thuisverdediger net naast. Op het halfuur dook Pieter Gerkens goed op voor doel na voorbereidend werk van Jeremy Doku, maar de poging van Gerkens werd van de lijn gekeerd door Nathan De Medina. Na de rust maakte Luka Adzic zijn eerste minuten voor RSCA, terwijl Michel Vlap de vaardigheden van doelman Vasic testte op een vrije trap. Die liet zich echter niet zomaar verschalken. Veel grote kansen volgden er niet meer. Ook niet aan de overkant, waar Hendrik Van Crombrugge amper bedreigd werd. Dat zag ook Marco Kana, de vijfde debutant vandaag, die in het slot Philippe Sandler kwam vervangen. De wedstrijd eindigde dan ook zoals ze begonnen was: 0-0.

Moeskroen: Vasic, Dussenne, Antonov, De Medina, Hocko, Olinga (60’ Bakic), Allagui (87’ Pierrot), Mohamed, Boya, Campins (68’ Ciranni) & Godeau

RSC Anderlecht : Van Crombrugge, Kayembe, Kompany, Sandler (73’ Kana), Zulj, Verschaeren (60’ Nasri), Vlap, Doku, Amuzu, Gerkens (46’ Adzic) & Dewaele