Geen goals in de Oostkantons

Vrijdagavond opende RSC Anderlecht de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij KAS Eupen. In vergelijking met de zege tegen STVV verdwenen Nacer Chadli (geblesseerd) en Killian Sardella uit de ploeg. Edo Kayembe en Derrick Luckassen (terug uit schorsing) namen hun plaats in. Tegen de Panda’s kwam paars-wit niet verder dan een 0-0.

De eerste grote kans was voor de thuisploeg, na zo’n twintig minuten spelen. Hendrik Van Crombrugge duwde via de lat een kopbal van Jonathan Bolingi uit doel. Een uitstekende redding van de voormalige keeper van Eupen. Anderlecht reageerde pas op het halfuur, maar het schot van Derrick Luckassen botste op doelman Ortwin Dewolf. Kemar Roofe kon weinig aanvangen met de rebound. Diezelfde Ortwin Dewolf kwam vervolgens goed tussenbeide bij een poging van Alexis Saelemaekers. Deze veeleer gesloten wedstrijd kende met 0-0 geen onlogische ruststand.

De eerste die na rust zijn kans ging was Jonathan Bolingi, maar zijn poging miste het kader. Zo verging het ook Albert Sambi Lokonga na een uur spelen. Jon Bautista stelde ondertussen vast dat Hendrik Van Crombrugge niet van plan was om zich te laten kloppen vandaag. Een poging van Derrick Luckassen aan de overkant kende ook geen succes. Richting het slot dan maar, waar Nils Schouterden ook niet voorbij onze doelman raakte. Derrick Luckassen deed wel de netten nog trillen, maar jammer genoeg het zijnet. Verdient Hendrik Van Crombrugge dan maar de titel Man van de Match? Op het einde was hij nogmaals beslissend door met twee knappe interventies het Brusselse puntje vast te houden.

Zo eindigt deze verre verplaatsing zonder doelpunten. Volgende week speelt het team van Frank Vercauteren twee keer thuis: tegen KAA Gent op donderdag en tegen Cercle Brugge op zondag.

KAS Eupen : De Wolf, Amat (86’ Koch), Ebrahimi, Schouterden, Bolingi, Bautista (90’ Embalo), Verdon, Cools (86’ Marreh), Beck, Milicevic & Blondelle

RSCA : Van Crombrugge, Luckassen, Cobbaut, Kana, Dewaele, Kayembe, Verschaeren, Trebel (75’ Amuzu), Lokonga, Saelemaekers & Roofe

Voir cette publication sur Instagram

KAS Eupen 0-0 #RSCA @ HALF TIME ⚽ #COYM #EUPAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Voir cette publication sur Instagram

KAS Eupen 0-0 #RSCA @ FULL TIME ⚽ #COYM #EUPAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder