"Even belangrijk als de Clasico"

Enkele dagen na de belangrijke overwinning op Standard blikte coach Vincent Kompany vooruit op de kwartfinale van de Croky Cup tegen Cercle Brugge van woensdagavond. Of Hannes Delcroix fit geraakt voor de wedstrijd valt nog af te wachten, maar de laatste tekenen zien er hoopgevend uit.

"Never change a winning team," wordt weleens gezegd, al gaat dat volgens de T1 niet altijd op: "Je moet de sterktes en zwaktes van je tegenstander kunnen inschatten. Het is een kwestie van het evenwicht te vinden tussen de zwaktes van de tegenstander benutten, en de sterktes van je eigen groep naar voor te schuiven. Hoe dan ook is het zaak om zelf veel kansen te creëren zonder veel weg te geven. Maar zoals ik altijd zeg, blijft het belangrijkste voor mij de enthousiasme en de spirit die mijn spelers op de mat brengen."

"Gelijkaardige spelers aan de onzen."

De coach is waakzaam voor Cercle Brugge. "Ze spelen zeker niet zomaar met een laag blok. Ze hebben atletische ploeg met veel volume en veel snelheid, zelfs centraal achterin. Op de juiste momenten zetten ze ook goed druk. Hun spelers zijn in zekere zin gelijkaardig aan die van ons: ze hebben niet enorm veel ervaring, maar wel veel talent, technische bagage en atletisch vermogen. Het is dus zeker geen tegenstander die zomaar een laag blok gaat zetten zonder meer."

"De beker is een prioriteit."

Coach Kompany is de teleurstellende prestatie van twee weken geleden tegen Cercle nog niet vergeten. "We pakten toen een punt dat we niet verdienden. Ik beschouw die wedstrijd als een verlies. Hopelijk hebben de spelers even veel honger als ik, en laten ze dat ook zien op het terrein. Ze moeten dezelfde mentaliteit als tegen Standard aan de dag leggen. Het is een belangrijke wedstrijd, even belangrijk als de Clasico. De beker is belangrijk voor ons, dus we gaan deze wedstrijd op dezelfde manier voorbereiden als die tegen Standard."

Lees verder