"Er zijn geen A- of B-spelers"

PRESS CONFERENCE

Aan de vooravond van de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Conference League, thuis in het Lotto Park tegen Paide Linnameeskond, stonden coach Felice Mazzù en Yari Verschaeren de pers te woord.

Coach Mazzù kwam nog even terug op de wedstrijd tegen Seraing (3-1). “De wedstrijden volgen elkaar snel op, dus ik wil mijn spelersgroep niet overladen met analyses van die wedstrijd. Maar ik heb hen gezegd dat onze consistentie in de eerste helft ons kan toelaten om aan de top mee te spelen, maar het gebrek aan consistentie in de tweede helft niet. We moeten een evenwicht en continuïteit vinden, maar het is duidelijk dat ik de intensiteit en de kwaliteit van de eerste helft graag in een hele wedstrijd zou zien terugkomen.”

Wat de wedstrijd van donderdag betreft, heeft de coach een duidelijk wedstrijdplan. “Ik denk dat het belangrijk zal zijn om snel te scoren en om vervolgens sereen de wedstrijd uit te spelen”, gaf coach Mazzù aan. “Ik zal in ieder geval mijn spelersgroep waarschuwen dat een 0-2 achterstand snel opgehaald is. Je kan je tegenstander ook sterker maken door zelf niet gefocust te zijn tijdens de wedstrijd. Dat moeten we dus vermijden.”

Op de vraag of er zou geroteerd worden voor deze wedstrijd, antwoordde de coach: “Ik beschouw heel mijn spelersgroep als een A-kern. Er zijn geen A- of B-spelers. Sinds het begin van het seizoen maak ik mijn keuzes op basis van beschikbaarheid en vorm. Er zal hier en daar wel een verandering zijn in het team morgen, want ik vind het belangrijk om frisheid in de ploeg te brengen in een periode dat de matchen zich zo snel opvolgen.”

Ook Yari Verschaeren nam woensdagmiddag het woord. “Wat ik vind van mijn seizoensbegin? Ik denk dat ik alleen maar tevreden kan zijn. Ik denk dat ik niet slecht bezig ben en snel mijn plaats heb gevonden in de ploeg. Ik voel me ook goed in het nieuwe systeem.” Ook Verschaeren geeft aan gemotiveerd te zijn voor de wedstrijd van morgen. “Van een wedstrijd in de Conference League moet je altijd motivatie krijgen. Zelfs al staan we 0-2 voor, we moeten die wedstrijd gewoon aanvangen alsof het nog 0-0 is.”

Mazzù bevestigde tenslotte dat Marco Kana (lichte spierblessure) en Nilson Angulo (vandaag de groepstrainingen hervat) niet klaar zijn voor de wedstrijd van morgen.

HERBEKIJK DE PERSCONFERENTIE OP MAUVE TV

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.