"Er alles aan doen om snel mogelijk punten te pakken"

Morgen, vrijdagavond, maakt RSC Anderlecht de verplaatsing naar Sporting Charleroi. Coach Hein Vanhaezebrouck blikte vooruit op die cruciale wedstrijd. Paars-Wit knoopt immers best zo snel mogelijk aan met een zege, aangezien de meeste ploegen in Play-Off I dicht bij elkaar staan.

"Ik denk dat deze wedstrijd even belangrijk is als alle andere matchen", opende coach Vanhaezebrouck zijn persbabbel. "We gaan proberen iets mee te nemen uit Charleroi, waar het voor elke ploeg moeilijk spelen is. In de reguliere competitie hebben we geen enkel punt tegen hen gepakt. Ik weet dat ze er een nieuwe grasmat aan het aanleggen zijn, maar ik weet niet wat dat gaat geven. We moeten stoppen met te praten over druk zetten op Club Brugge, want zij staan tien punten voor. We moeten er alles aan doen om zo snel mogelijk punten te pakken en zo hoog mogelijk te eindigen."

De trip naar Sporting Charleroi belooft, ondanks de mindere vorm van de Carolo's, geen makkelijke opdracht te worden voor Paars-Wit. "Op defensieve stilstaande fases kunnen we beter, daar volgen de foutjes elkaar te makkelijk op", gaf Vanhaezebrouck toe. "Matz Sels speelt inderdaad goed, maar dat betekent ook dat hij veel werk heeft. Op dit moment geven we te veel weg achterin, dat moeten we proberen verminderen. Als je dat kan wegwerken, kan je wat vaker de nul houden. De afwezigheid van Kara speelt daar ook een belangrijke rol in. Hij neemt de verdediging op zich. Als hij er niet bij is, dan voelt iederéén op het veld dat. Vergeet niet dat we in totaal een half team moeten missen, daar zou elke ploeg het moeilijk mee hebben. De geblesseerde spelers zijn volop bezig met hun revalidatie en werken hard om opnieuw ritme op te kunnen opdoen op het veld, maar dat vraagt natuurlijk tijd."

Vanhaezebrouck kwam ook even terug op de beslissing om Olivier Deschacht opnieuw op te nemen in de A-kern. "We hebben met hem samengezeten en erover gepraat met de spelersgroep en de club. De sanctie die we hem opgelegd hadden, heeft hij professioneel opgenomen. Hij is correct geweest bij de beloften en ging goed om met de jonge gasten. Het was een beslissing van onbepaalde duur, die periode is nu voorbij. Daar gaan we nu geen verdere commentaar op geven."

Lees verder