Eerste verlies van de play-offs tegen KRC Genk

Zaterdagavond ontving RSC Anderlecht KRC Genk voor het tweede duel van het tweeluik tegen de Limburgers deze week. Paars-wit verloor met 1-2.

Na vijf minuten schoot KRC Genk voor het eerst op het doel van Bart Verbruggen, maar de poging van Junya Ito werd zonder veel moeite gestopt. Na een kwartier spelen opende KRC Genk dan toch de score dankzij Paul Onuachu, die in de rebound na een schot van Theo Bongonda de 0-1 binnenlegde. De eerste helft verliep verder evenwichtig en Sporting kon tegenprikken dankzij Lukas Nmecha. Hij trapte met zijn linker de bal overhoeks in het doel van Maarten Vandevoordt. 1-1 aan de rust.

In de tweede helft namen de Limburgers meer de bovenhand. Paul Onuachu kon twee keer dreigen met het hoofd, maar kwam niet tot scoren. Het spel ging vlot op en neer, maar zonder echte kansen langs beide kanten. Genk voelde echter dat er meer in zat voor de bezoekers, en kwam enkele minuten voor affluiten opnieuw op voorsprong dankzij de ingevallen Cyriel Dessers. Sporting doet zo een slechte zaak in de strijd voor de tweede plaats in de Champions' play-offs. Eindstand 1-2. Er resten nog twee wedstrijden volgende week.

RSCA: Verbruggen, Murillo, Miazga, Sardella (26’ Cobbaut), Mykhailichenko, Cullen, Sambi (81’ Trebel), Ashimeru (63’ Bruun Larsen), Verschaeren (63’ Amuzu), Ait Et Hadj & Nmecha

KRC Genk: Vandevoordt, Mckenzie, Arteaga, Ito, Heynen, Bongonda, Hrosovsky, Onuachu (76’ Dessers), Munoz, Thorstdvedt (81’ Oyen) & Cuesta (69’ Lucumi)

Goals: 16’ Onuachu (0-1), 30’ Nmecha (1-1) & 86’ Dessers (1-2)