Eerste matchen van onze Mauve-tivés op het Championnat de France

Voor onze Mauve-tivés stonden de eerste matchen van het Championnat de France op het programma. De vorige ronde waren we vrij.

De eerste wedstrijd die op het programma stond was tegen een klepper: FC Cécifoot Précy-sur-Oise. Het werd een intense wedstrijd vol kansen die we dankzij onze solidariteit, strijdlust en zegedrang naar ons toe konden trekken. We boekten een mooie 2-0 zege tegen de Parijzenaars. Het eerste doelpunt werd in de eerste helft vanop de penaltystip gescoord door onze nieuwe kapitein Alexandre Wespe. In de tweede helft verdubbelde hij de score na een mooie individuele actie. Er volgde nog een intens slot, waarbij de wedstrijd op en af ging, maar de score wijzigde niet meer. 2-0 voor de Mauve-tivés!

De tweede wedstrijd keken we Sporting Cecifoot Schiltigheim in de ogen, ons zwarte beest. Onze onderlinge duels eindigen bijna altijd op een gelijkspel of met het kleinste verschil. Onze eerdere zege zorgde voor een boost en een bijhorende goede prestatie, maar er werd niet gescoord. De 0-0 was geen juiste weergave van de wedstrijd. Er vielen tal van kansen langs beide kanten. Hugo Testa, onze young padawan, creëerde ook enkele mooie kansen. Er was nadien lichte ontgoocheling, maar we mogen fier zijn op het geleverde spel en de getoonde teamspirit.

Zo sluiten we deze speelronde af met 4 punten. Het programma was nochtans niet min, met wedstrijden tegen de huidige leider (FC Cécifoot Précy-sur-Oise) en de hoogvlieger van vorig seizoen (FC Cecifoot Schiltigheim). Concentratie en toewijding, maar bovenal teamspirit en strijdlust bij alle spelers zorgden voor deze mooie resultaten. Een mooi voorbeeld van een collectieve prestatie: zonder de bijdrage van iedereen waren deze vier (verdiende) punten niet mogelijk geweest. Bovendien hebben we niet alleen gezegevierd, maar ons ook geamuseerd. Zo gaan we met een goed gevoel naar de volgende speelronde, die op 1 februari plaatsvindt. Noteer het nu al in de agenda!