Een overwinning die plezier doet!

Deze zondagnamiddag ontving RSCA de Antwerpenaren in het Lotto Park. Paars-wit toonde zich de betere partij en won met 1-0 na een pittige wedstrijd waarin ze weinig weggaven.

De Anderlechtenaren oefenden vanaf het begin van de wedstrijd goed druk uit op de verdediging van de tegenstander. Francis Amuzu en Peter Zulj profiteerden ervan en trapten naar doel, maar doelman Jean Butez zat er telkens goed tussen. Er volgden veel pittige duels en Sporting bleef gevaarlijk, maar grote kansen bleven uit. Tot een halfuur ver in de wedstrijd, toen Jérémy Ghelin de trap van Amuzu die binnen leek te gaan, net uit het doel kon houden. Antwerp werd sterker naarmate de eerste helft vorderde en bij het naderen van de rust moest onze Hendrik Van Crombrugge heel goed tussenkomen op een knap schot van Pieter Gerkens. Mustapha Bundu's laatste trap ging, net na een vrije trap, nipt naast. Bij de rust stond een logische 0-0 op het scorebord.

De bezoekers domineerden bij aanvang van de tweede helft, maar bleven ongevaarlijk. De Brusselaars konden met moeite standhouden en op het uur moest Hendrik Van Crombrugge zich opnieuw strekken om schoten van Lior Refaelov en Nana Ampomah uit zijn kooi te houden. Mustapha Bundu ging er af voor Paul Mukairu, die een eerste keer zijn opwachting mocht maken voor zijn nieuwe club. Onze spelers kraakten niet onder de druk en werden uiteindelijk beloond op een kwartier van het einde. Paul vierde zijn grootse debuut op de best mogelijke manier: met een onhoudbaar afstandsschot. 1-0! Onze doelman moest zich nog een laatste keer tonen op een schot van Koji Myoshi en een trap van Francis Amuzu ging centimeters naast. In de allerlaatste minuten werd een schot van Lukas Nmecha nog uit de Antwerpse netten gehouden door Butez.

Een belangrijke overwinning tegen een stevig Antwerp, in een duel dat anders had kunnen eindigen voor beide partijen. Come on you Mauves!

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Delcroix, Miazga, Lawrence (73’ Luckassen), Zulj, Bundu (62’ Mukairu), Lokonga, Tau (78’ Cullen), Amuzu  & Nmecha

Antwerp: Butez, De Laet, Seck, Verstraete, Refaelov, Gerkens, Hongla, Ampomah (80’ Benavente), Gelin (73’ De Pauw), Buta (78’ Miyoshi) & Mbokani

Doelpunt: 76’ Mukairu (1-0)