Dubbel succes tegen STVV

Zaterdag was Neerpede het toneel voor twee vriendenwedstrijden van 60 minuten (45 + 15) tegen STVV. RSCA oefende met succes en won de twee matchen, telkens met een volledig ander elftal. 

De basiself voor match 1: Hendrik Van Crombrugge, Anouar Ait El Hadj, Vincent Kompany, Hannes Delcroix, Killian Sardella, Sambi Lokonga, Peter Zulj, Michel Vlap, Kemar Roofe, Jeremy Doku & Francis Amuzu.

RSCA start meteen gevaarlijk met Peter Zulj op aangeven van Jeremy Doku. Na een kwartier spelen schiet Michel Vlap een vrijtrap op de lat. De Brusselaars domineerden de eerste helft. Een mooie kans voor Kemar Roofe werd gered door de doelman, nadien dwong Doku de Truiense verdediger de bal in eigen goal de duwen. 1-0. Ondanks nieuwe kansen van Doku, Zulj en Anouar Ait El Hadj - de beste man op het veld - gaan we rusten met 1-0 tussenstand. In de tweede helft, die voor de gelegenheid slechts 15’ duurt, dreigt Lokonga enkele keren, maar het is Vincent Kompany die de score verdubbeld met een kopbal. 2-0, meteen de eindstand van de eerste wedstrijd.

De elf spelers van match 2: Timon Wellenreuther, Sieben Dewaele, Ognjen Vranjes, Elias Cobbaut, Edo Kayembe, Marco Kana, Adrien Trebel (46’ Pieter Gerkens), Yari Verschaeren, Zakaria Bakkali (46’ Luka Adzic), Antoine Colassin (30’ Nany Dimata) & Ilias Takidine.

Na een evenwichtig wedstrijdbegin is het vooral Anderlecht dat de match in handen neemt. Cobbaut opent de dreiging met een kopbal op de paal. De kanaries antwoorden met een schot dat hoog over vliegt. Nadien nemen Les Mauves de match opnieuw in handen. Na een vrijtrap dwingt Vranjes de keeper van STVV om plat te gaan. Een half uur later doet Antoine Colassin hetzelfde op aangeven van Yari Verschaeren. Colassin wordt niet veel later vervangen door Nany Dimata, die z’n tweede match speelt na lange afwezigheid. Net voor de rust wordt Adrien Trebel nog afgeblokt door de laatste man bij STVV. Mooi aangegeven door Gerkens op de rechterflank, komt Dimata voor z’n man uit in de zestien, maar raakt de paal. Takidine is goed gevolgd en scoort de 1-0. Daar blijft het ook bij, mede dankzij een mooie redding van Timon Wellenreuther in de slotfase. 

FOTO'S

Lees verder