Drie deugddoende punten op verplaatsing

Deze vrijdagavond trok paars-wit naar het Guldensporenstadion voor de tiende speeldag van de Jupiler Pro League. De mannen van Vincent Kompany wonnen verdiend met 1-3, dankzij twee doelpunten van Lukas Nmecha, die in de officiële RSCA-app door de supporters tot man van de match verkozen werd, en een mooi schot van Percy Tau.

De Brusselaars openden snel de score. Na een corner van Percy Tau kon doelman Jakubech het schot van Peter Zulj niet onder controle krijgen, Lukas Nmecha werkte de rebound tegen de netten: 0-1. Op het kwartier kwam Hannes Delcroix net op tijd bij een poging van de thuisploeg en Hendrik Van Crombrugge stopte op fraaie wijze een poging van Ocansey. Na een half uur ging een kopbal van Ocansey niet ver naast. Percy Tau werkte de counter die erop volgde af met een onhoudbaar schot: 0-2 aan de rust.

Meteen na de pauze zaten onze jongens dicht bij een nieuw doelpunt. Lukas Nmecha had moeten scoren met het hoofd en een schot van Yari Verschaeren raakte de lat. Aan de overkant miste Jonckheere een mooie kans om de achterstand te verminderen. Op het uur ging een mooi schot van Lukas Nmecha dan weer niet ver naast. Enkele ogenblikken later twijfelde onze spits niet op aangeven van Percy Tau: 0-3. Een mooi passeerbeweging en dito schot van Francis Amuzu vonden Jakubech op hun weg, een poging van D'Haene trof de paal. Onze spelers controleerde de match verder uit, ondanks een penalty die nog toegekend werd aan de Kerels, die omgezet werd door Mboyo: 1-3, eindscore.

KV Kortrijk: Jakubech, D’Haene, Sainsbury, Derijck, Golubovic (73’ Luqman), Van Der Bruggen, De Sart, Ocansey (46’ Gueye), Dewaele, Jonckheere (83’ Stojanovic) & Mboyo

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Miazga, Delcroix, Mykhaylichenko, Lokonga, Zulj, Verschaeren, Tau (75’ Cullen), Bundu (55’ Amuzu) & Nmecha (83’ Dimata)

Doelpunten: 5’ Nmecha (0-1), 30’ Tau (0-2), 65’ Nmecha (0-3) & 86’ Mboyo (1-3)

Lees verder