Drie belangrijke punten tegen Zulte Waregem

RSC Anderlecht ontving SV Zulte Waregem in het Lotto Park afgelopen zondag. Vincent Kompany bracht ongeveer dezelfde elf in stelling als in de bekermatch tegen Seraing. Alleen nam Kristoffer Olsson de plaats in van Marco Kana op het middenveld. Francis Amuzu was geel geschorst, Benito Raman zit een schorsing van drie wedstrijden uit.

Op een voorzet van Yari Verschaeren, besloot Sergio Gómez op de vuisten van Sammy Bossut. Zoals vaker lag het balbezit grotendeels bij Anderlecht maar de verdediging van de bezoekers speelde goed georganiseerd en kon in extremis een doelpoging van Kristoffer Olsson ontzetten. Een goal van Yari Verschaeren werd afgekeurd voor een eerder buitenspel. Tegen de gang van het spel in, kon Zinho Gano profiteren van een trap op doel van Dereck Kutesa. 0-1 voor Zulte Waregem. Meteen daarop, in een gelijkaardige actie, bracht Sporting de score in evenwicht. Josuah Zirkzee schoot in de rebound na een doelpoging van Sergio Gómez knap binnen: 1-1 op het half uur. De Nederlander had nog een mooie kans na een goeie assist van Yari Verschaeren en een knappe individuele actie. De keeper was geklopt maar de bal ging naast. De paarse druk hield aan. Amir Murillo en Joshua Zirkzee besloten allebei naast. Christian Kouamé besloot nog op de paal en een kopbal van Lior Refaelov landde vlak naast doel in de vijf minuten extra tijd. Met een gelijkspel de rust in.

Aan het begin van de tweede helft kwam Joshua Zirkzee een eerste keer oog in oog met de keeper van de bezoekers maar de aanval werd afgevlagd. Op een knappe voorzet van Sergio Gómez, kon Yari Verschaeren uithalen maar Bossut hield de netten voorlopig nog schoon. Paars-wit werd uiteindelijk toch beloond voor het harde werk. Op het uur knalde Lior Refaelov een volley onhoudbaar binnen. Op aangeven van Joshua Zirkzee scoorde de Israëli nog eens, perfect geplaatst in de winkelhaak. Jelle Vossen kon de aansluitingstreffer nog binnenkoppen op tien minuten van het einde. Het team van Vincent Kompany kon de overwinning, ondanks nog wat spannende momenten op het einde, veiligstellen. Drie punten voor Sporting. Een logische en welverdiende overwinning in de laatste wedstrijd van de heenronde.

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallan, Gómez, Cullen, Olsson (88’ Kana), Verschaeren, Refaelov (88’ Harwood-Bellis), Kouamé & Zirkzee (74’ Ashimeru)

SVZW : Bossut, Boya, Dompé, Kutesa, Seck, Fadera (74’ Vossen), Pletinckx, De Bock, Humpheys (85’ Ciranni), Gano & Doumbia (74’ Vigen)

Goals : 24’ Gano (0-1), 26’ Zirkzee (1-1), 60’ Refaelov (2-1), 73’ Refaelov (3-1) & 80’ Vossen (3-2)