Doelpuntloos gelijkspel tegen KV Kortrijk

Zondagavond ontving paars-wit KV Kortrijk in het Lotto Park, op de 16e speeldag van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de verplaatsing naar Waregem viel er één wijziging te noteren in de basisploeg: Killian Sardella nam plaats op de bank, terwijl Sieben Dewaele tussen de lijnen stond. De jongens van coach Franky Vercauteren bleven steken op een 0-0 gelijkspel.

De Brusselaars zochten meteen naar openingen op de helft van Kortrijk, maar het was een kwartier wachten op de eerste kans. Een poging van Alexis Saelemaekers miste maar net het kader. Op het halfuur brak de wedstrijd enigszins open. Een schot van Nacer Chadli eindigde in het zijnet. Ondanks het leeuwendeel van het balbezit, volgden er weinig kansen voor Sporting. Met de rust in zicht zag Hervé Kage zijn poging geblokt door Hendrik Van Crombrugge. Aan de overkant kwam Kemar Roofe net tekort om een center van Nacer Chadli met het hoofd af te werken. Aan de rust stond het dan ook nog 0-0, een logische score.

Na rust ging doelman Adam Jakubech goed plat op een schot van Alexis Saelemaekers. Kemar Roofe stuitte even later, goed bediend door Nacer Chadli, op diezelfde doelman. Een lob van Albert Sambi Lokonga miste vervolgens snelheid en kon voor de lijn weggewerkt worden een Kortrijkzaan. In diezelfde fase waren pogingen van Alexis Saelemaekers en Kemar Roofe ook al vruchteloos. Ook Sieben Dewaele kende geen succes. Het elftal van Yves Vanderhaeghe sluipte ondertussen stilaan onder de druk uit en kwam terug in de wedstrijd.

Tien minuten voor affluiten werd Nacer Chadli goed vrijgespeeld in de zestien door Alexis Saelemaekers, maar zijn schot bleef steken onder het been van Adam Jakubech. Een poging van Eric Ocansey miste dan weer het kader. In de slotfase krulde Nacer Chadli nog een vrije trap tegen de kruising en kon de pas ingevallen Isaac Kiese Thelin net niet profiteren van een goede aflegger van Kemar Roofe. Stilaan werd het duidelijk dat er vandaag geen goaltune zou weerklinken in het Lotto Park: 0-0 na 90 minuten. Volgende week zondag trekt RSCA naar het veld van KV Oostende.

RSCA: Van Crombrugge, Luckassen, Kana, Cobbaut, Dewaele (70’ Sardella), Lokonga, Kayembe (70’ Doku), Saelemaekers (86’ Kiese Thelin), Verschaeren, Chadli & Roofe

KVK: Jakubech, Golubovic, Azouni (77’ Rolland), Mboyo, Kage (68’ Lepoint), De Sart, Batsula (86’ Stojanovic), D’Haene, Silva Melo, Ocansey & Kovacevic