Doelpuntenloos gelijkspel in Lokeren voor reserven

Deze maandag maakte de reservenploeg van RSC Anderlecht de verplaatsing naar Sporting Lokeren in het kader van de vijfde speeldag van de play-offs. Ondanks het feit dat Paars-Wit lang met z'n tienen moest spelen, hield het Lokeren op een 0-0. Daarmee blijft Paars-Wit nog steeds ongeslagen dit seizoen.

Na amper twintig minuten spelen werd Paars-Wit al tot tien herleid nadat de Malinese centrale verdediger Karim Abdoul Dante rechtstreeks rood pakte. De Brusselaars lieten de moed echter niet zakken en versierden via Milan Corryn en Francis Amuzu zelfs nog de beste kansen uit de eerste helft. Na de rust drukte de thuisploeg dan weer naar voren, maar Paars-Wit wist die druk te weerstaan tot aan het laatste fluitsignaal, waardoor het bij 0-0 bleef.

Door dit resultaat blijven de troepen van coach Emilio Ferrera met een 11 op 15 alleen op kop staan. Volgende maandag volgt dan weer een kleine Clasico in eigen huis. In een nieuwe topper komt Standard dan op bezoek. Na een 4-1-zege tegen KV Mechelen staan de Rouches nu tweede in het klassement, op gelijke hoogte met Sporting Lokeren. Beide ploegen volgen op drie punten van Paars-Wit.

Lees verder