Doelpuntenfestijn tegen Essevee (7-0)

Zaterdagavond nam paars-wit het in eigen huis op tegen SV Zulte Waregem op de 29ste speeldag van de Jupiler Pro League. Na de zege op het veld van Waasland-Beveren kwam Francis Amuzu in de ploeg ten nadele van Marko Pjaca. RSCA moest winnen en hopen dat Malinwa niet hetzelfde deed tegen KAS Eupen om nog kans te maken op een plek in PO1. En zo geschiedde ook. Terwijl Anderlecht met 7-0 won tegen Zulte Waregem, bleef KVM steken op een 1-1 gelijkspel. KRC Genk won dan weer met 2-4 bij KV Oostende. Een gelijkspel volgende week tussen Genk en Mechelen in combinatie met een paars-witte zege bij STVV zou alsnog de kwalificatie voor PO1 betekenen.

De Brusselaars klommen snel op voorsprong toen Ewoud Pletinckx een bal in eigen doel devieerde op aangeven van Francis Amuzu. Even later volgde wat geharrewar in de rechthoek van RSCA, maar Elias Cobbaut en Hendrik Van Crombrugge redden de meubelen bij een poging van Jean-Luc Dompé. Op het kwartier ontsnapte Michel Vlap aan de West-Vlaamse verdediging. Op assist van Albert Sambi Lokonga zette hij de 2-0 op het bord. De Nederlander scoort nu al drie matchen op rij. Cyle Larin kreeg na een klein halfuur een mooie mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Vincent Kompany greep knap in. Terwijl paars-wit richting rust ging met een dubbele voorsprong, opende KV Mechelen ondertussen de score tegen KAS Eupen.

Na de kantwissel duwden de jongens van Franky Vercauteren meteen door. Vanuit een nochtans scherpe hoek werkte Jeremy Doku een actie knap overhoeks af (3-0). De sfeer kwam er helemaal in toen het nieuws binnenliep dat de Panda’s gelijk hadden gemaakt tegen KV Mechelen. Michel Vlap maakte er vervolgens vanop de stip 4-0 van, na handspel van Damien Marcq. De 5-0 kwam van de voet van Jeremy Doku die zijn doelpunt van daarnet precies nog eens opnieuw maakte. In het slot bekroonde Michel Vlap zijn avond met een hattrick dankzij een koele afwerking in de box. De eindstand werd op het bord gezet door de wederoptredende Nacer Chadli. Achter de kazerne werd er niet meer gescoord (1-1), waardoor RSCA, KRC Genk en KV Mechelen pas op de laatste speeldag zullen uitmaken wie straks als zesde PO1 speelt.

Doelpunten: 6’ Pletinckx (1-0, own-goal), 15’ Vlap (2-0), 49’ Doku (3-0), 65’ Vlap (4-0, pen), 74’ Doku (5-0), 83’ Vlap (6-0) & 86’ Chadli (7-0)

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Kompany (86’ Lawrence), Cobbaut, Sardella, Lokonga, Zulj, Vlap, Doku, Amuzu (72’ Verschaeren) & Joveljic (77’ Chadli)

SVZW: Bansen, De Fauw (46’ Walsh), Mensah, Marcq (71’ Sissoko), Larin, Govea, Dompé, Bruno, Vossen, Pletinckx & Deschacht

Lees verder