"Dit voelt toch altijd een beetje aan als thuiskomen"

Vandaag, zondag 10 december, ontvangt RSC Anderlecht niet enkel Sporting Charleroi, maar met Robbie Rensenbrink zit er nog een speciale gast in de eretribune. De Nederlander kwam vandaag zijn biografie Rob Rensenbrink - Het Slangenmens signeren in de Fan Shop. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om deze clublegende enkele vragen te stellen.

Mijnheer Rensenbrink, u bent hier een legende na negen mooie jaren doorgebracht te hebben in het Astridpark. Hoe voelt het voor u om hier opnieuw te staan?
"Het voelt alsof ik weer thuiskom. Soms zit ik wel eens te denken dat ik in België had moeten blijven wonen, want ik heb hier nog veel kennissen. Met mijn medespelers zelf heb ik niet zo veel contact meer, buiten dan met Paul Van Himst en Gille Van Binst."

Volgt u het huidige Anderlecht ook nog?
"Ja natuurlijk, maar met de vreemde namen vind ik het wel wat moeilijker (lacht). In de jaren 1970 liep het elftal vol met Vlamingen en Nederlanders en was dat veel simpeler."

U hebt de Europese glorietijd toen inderdaad nog meegemaakt, dat is wel een groot verschil met het Anderlecht van nu.
"Klopt, die drie Europese finales waren een fantastische tijd. Daar denk ik wel nog eens aan terug hoor. Die 4-1 tegen Bayern München, de 4-0 in Parijs ... Die wedstrijden bekijk ik regelmatig nog wel eens terug, want die tapes heb ik thuis nog liggen."

Wat denkt u van het RSCA van dit seizoen?
"Ze staan zeven punten achter op Club Brugge dus het wordt nog een moeilijk verhaal vrees ik, maar met die speciale competitieformule in België weet je nooit. Wie weet komt het nog goed."

Lees verder