Dimata & co. verslaan Cercle Brugge met 4-2

Paars-wit ontving zondagnamiddag Cercle Brugge. Het laatste bezoek van de Bruggelingen in het Astridpark dateerde al van september 2014. Coach Vanhaezebrouck wijzigde zijn elftal op twee plaatsen in vergelijking met de match tegen Zulte Waregem: Andy Najar en Francis Amuzu namen de plek in van Alexis Saelemaekers (geschorst) en Kenny Saief. De aftrap werd gegeven door oude bekenden Bart Goor en Guillaume Gillet.

Na 7 minuten brak de wedstrijd open. Bornauw werd vastgehouden in de zestien. Landry Dimata zette de penalty zonder twijfelen om. De Brusselaars namen de wedstrijd in handen en Bakkali maakte er bijna 2-0 van, maar zijn poging eindigde in het zijnet. Ook een kopbal van Dimata miste het kader. Niet veel later werd het toch 2-0 via Dimata, die een aanval via Amuzu en Gerkens na een halfuur spelen afrondde met een knap schot in de benedenhoek.

De tweede helft kende een spectaculair begin met 4 doelpunten op 7 minuten tijd. Dimata bekroonde zijn wedstrijd met een hattrick, al viel hij daarbij geblesseerd uit, en Pieter Gerkens dreef de score op tot 4-0. De pas ingevallen Irvin Cardona milderde kort nadien tot 4-1. De jonge Fransman had er duidelijk zin in, want vier minuten later maakte hij al zijn tweede. Cardona ging op zoek naar meer, maar Thomas Didillon pakte uit met enkele goede reddingen. De score veranderde niet meer en zo pakt RSCA verdiend de drie punten tegen groen-zwart.

Doelpunten: 7’ Dimata (1-0, pen), 32’ Dimata (2-0), 52’ Dimata (3-0), 54’ Gerkens (4-0), 55’ Cardona (4-1) & 59’ Cardona (4-2)

RSCA: Didillon, Lawrence, Sanneh, Bornauw, Najar, Trebel, Kums, Amuzu (67’ Saief), Gerkens, Bakkali (83’Musona) & Dimata (54’ Santini)

Cercle: Nardi, Taravel, Kone, Mercier, Tormin (81’ Etienne), Hoggas, Lusamba (53’ Cardona), Ueda, Bongiovanni (61’ Hazard), Da Silva & Abud Abud