Deuggdoende zege tegen STVV

Zondagavond ontving paars-wit STVV in het Lotto Park op de 11e speeldag van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de verplaatsing naar Charleroi, miste Anderlecht achterin Derrick Luckassen (geschorst) en Philippe Sandler (geblesseerd), maar ook Michel Vlap (ziek) en Samir Nasri (geblesseerd) waren er niet bij. Alexis Saelemaekers, Adrien Trebel, Elias Cobbaut en de jonge Marco Kana kwamen in de ploeg. Voor Kana was het zijn eerste basisplek. Ook voor Frank Vercauteren was het zijn 'eerste' wedstrijd. RSCA won verdiend met 4-1. Marco Kana en Kemar Roofe scoorden hun eerste doelpunt voor paars-wit, terwijl Nacer Chadli zijn saldo opkrikte met twee treffers.

De thuisploeg opende snel de score, toen Nacer Chadli een vrije trap fijntjes over de muur in doel schilderde. Doelman Daniel Schmidt zag zo vanop de eerste rij een prachtig openingsdoelpunt. Paars-wit ging niet achterover leunen. Kemar Roofe forceerde een hoekschop, waarop Marco Kana met een kopbal kon scoren: 2-0 na tien minuten spelen. Een mooie, lange lob van Adrien Trebel kende minder succes: de bal eindigde op het dak van het doel. Ook Nacer Chadli waagde nog eens zijn kans, maar de doelman kwam goed tussenbeide. Aan de overkant kon alleen Yohan Boli onze doelman Hendrik Van Crombrugge enigszins verontrusten. Na 45 minuten spelen stond het 2-0.

In de tweede helft was de wedstrijd in evenwicht, maar pas na een uur volgde er echt gevaar. Elias Cobbaut kwam op tijd tussenbeide om een poging van Yuma Suzuki te blokkeren.  De Kanaries groeiden in de wedstrijd en kwamen ook tot scoren: Yohan Boli zette de 2-1 op het bord op aangeven van Allan Sousa. Lang moesten de Brusselse supporters echter niet panikeren, want Kemar Roofe bracht ons opnieuw op twee lengtes afstand van de Limburgers op assist van Nacer Chadli. Voor Roofe was het zijn eerste doelpunt en hij bedankte Nacer Chadli voor de assist door even later zelf de aangever te zijn bij de 4-1: het tweede doelpunt van de avond voor Nacer Chadli. Na deze deugddoende zege bereidt Sporting zich nu voor op de wedstrijd van komende vrijdag: de verplaatsing naar KAS Eupen.

Come on you Mauves!

Goals : 5’ Chadli (1-0), 10’ Kana (2-0), 62’ Boli (2-1), 67’ Roofe (3-1) & 78’ Chadli (4-1)

RSCA : Van Crombrugge, Chadli (87’ Adzic), Cobbaut, Trebel (75’ Amuzu), Lokonga, Dewaele, Verschaeren, Sardella, Kana, Saelemaekers (62’ Kayembe) & Roofe

STVV : Schmidt, Garcia, Botaka, Sankhon, Boli, Asamoah, De Bruyn (73’ Ito), De Ridder (61’ Sousa), Mmaee, Janssens & Acoltase (46’ Suzuki)