Derde plaats voor U17 op de Future Cup

Dit paasweekend trok een U17-selectie naar goede gewoonte naar de Future Cup, het tornooi dat Ajax dit jaar voor de 10e keer al organiseerde. Ze lieten er van zich spreken met een mooie collectieve prestatie, maar ook op individueel vlak. De jongens van coach Mohamed Ouahbi en Stéphane Stassin veroverden de derde plaats, terwijl Anouar Ait El Hadj topschutter van het tornooi werd én verkozen werd tot beste speler van het tornooi. De eindzege was voor Juventus, dat Ajax versloeg in de finale met 2-1. 

De eerste twee groepsmatchen werden op zaterdag afgewerkt. Tegen Atlético Madrid werd het 1-1. Paars-wit kon haar voorsprong niet vasthouden. Later op de dag gingen de Boca Juniors wel voor de bijl (2-1) en op zondag was dat ook het lot van PSG (4-0). Anderlecht stootte door naar de halve finale, waar Ajax wachtte. Jammer genoeg waren het de organisatoren die aan het langste eind trokken (0-2). Toch eindigde het tornooi voor onze jongens met een positieve noot: in de kleine finale werden de Colchoneros van Madrid dit keer wel opzijgezet: 2-0, goed voor de derde plaats.

Proficiat aan alle spelers en de staf met dit mooie resultaat!

Onze U17 : Nicolas Alavoine, Zacharias Antonio, Kilian Sardella, Luca Ferrara, Rob Nizet, Marco Kana, Eduards Daskevics, Nayel Mehssatou, Chris Kalulika, Anouar Ait El Hadj, Jeremy Doku, Jules Hauttequiet, Mathieu Stroeykens, Simion Michez, Bram Van Laere, Mathis Van Landschoot, Romeo Lavia & Mario Stroeykens

Staf :¬†Ouahbi Mohamed (coach),¬†Stassin St√©phane (coach),¬†Th√©mont J√©r√īme (physical coach),¬†Verheyden Patrick (goalkeeper coach), Parent Quentin (team coordinator), Vandervalle Fabrice (physio),¬†Mijs Daniel (team manager) &¬†Vandevelde Pierre (team manager)

DE MATCHEN :

RSCA 1-1 Atlético Madrid
‚öŬ†Eduards Daskevics

RSCA 2-1 Boca Juniors
‚öŬ†Nayel Mehssatou & Jeremy Doku

RSCA 4-0 Paris Saint-Germain
‚öŬ†Anouar Ait El Hadj (3) &¬†Mario Stroeykens

Halve finale : RSCA 0-2 AFC Ajax

Kleine finale : RSCA 2-0 Atlético Madrid
‚öŬ†Anouar Ait El Hadj &¬†Chris Kalulika

Lees verder