Dames veroveren de titel in Superleague!

Vandaag, dinsdag 1 mei, veroverden de de dames van RSCA na een 3-1-thuiszege tegen KRC Genk Ladies een eerste landstitel in liefst twintig jaar tijd! Na amper drie van de zes speeldagen in de play-offs kunnen de dames van coach Patrick Wachel niet meer bijgehaald worden aan de top van het klassement in de Superleague. Proficat aan de dames en de technische staf voor deze verdiende titel!

De Anderlechtse dames begonnen de partij met heel wat aanvallende druk en aarzelden niet lang om de score te openen. Ella Van Kerkhoven zorgde voor het 100ste competitiedoelpunt van het seizoen. Paars-Wit verdubbelde die voorsprong rond het halfuur toen een voorzet van Laura Deloose het doel in waaide. Van Kerkhoven kreeg voor de rust nog twee kansen op een derde treffer, maar het ontbrak haar aan geluk. De bezoeksters troffen de deklat nog.

Paars-Wit behield de controle over de partij aan het begin van de tweede helft, al kon Gwen Duijsters twintig minuten voor tijd toch nog voor de aansluitingstreffer zorgen. Onze dames sloegen er niet in om hun overwicht uit te drukken in extra doelpunten, maar daar kwam in de slotfase nog verandering in. Tine De Caigny schoot de bevrijdende treffer tegen de netten.

WE ARE THE CHAMPIONS! CONGRATULATIONS!

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!