Dames kunnen titel ruiken na zege bij Standard

Gisteren, vrijdag 27 april, boekte de damesploeg van RSCA een belangrijke 1-2-overwinning op het veld van Standard. De titel komt zo nog wat dichter.

Paars-Wit creëerde vanaf het begin van de wedstrijd al heel wat kansen, maar de Luikse doelvrouw voorkwam telkens de openingstreffer. Net voor het halfuur lukte het Ella Van Kerkhoven dan toch om de netten te doen trillen nadat ze een voorzet van Laura Deloose met een rake kopbal afwerkte. Lang konden de Anderlechtse dames echter niet genieten van die voorsprong, want Yuna Appermont mikte een Luikse vrije trap erg knap in de winkelhaak.

In de tweede helft bleven grote doelkansen lang uit, maar op zeven minuten van het einde beging de Luikse verdedigster Ellen Charlier handspel binnen de zestien. Aline Zeler nam haar verantwoordelijkheid en zorgde zo voor drie gouden punten. RSCA telt door deze overwinning tien punten voorsprong op het duo Genk en Gent. Op dinsdag 1 mei speelt Paars-Wit thuis tegen de Genkse dames, een nieuwe zege kan mogelijk al volstaan voor de titel in de Superleague.

GO LADIES!

Lees verder