Craig Bellamy beloftencoach RSCA

De 39-jarige Craig Bellamy heeft vandaag een driejarig contract getekend als beloftencoach van RSC Anderlecht. De Welshman speelde voor verschillende ploegen in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Liverpool FC en Manchester City. Hij droeg ook 78 keer het shirt van Wales. Op de Olympische spelen van London in 2012 was Bellamy kapitein van het Britse elftal. De afgelopen jaren was hij actief in de jeugdwerking van Cardiff City.

“We zijn erg blij dat Craig de overstap maakt naar RSC Anderlecht. Hij heeft veel ervaring en kan onze jeugdspelers zowel op mentaal als op voetbaltechnisch vlak veel bijbrengen. Als beloftencoach krijgt hij de taak om de jonge talenten klaar te stomen voor het A-team”, aldus Youth Director Jean Kindermans.

“De aanstelling van Craig bewijst dat wij blijven inzetten op onze jeugdwerking”, vult Sportief Directeur Michael Verschueren aan. “Hij zal nauw samenwerken met Vincent Kompany, Simon Davies en de jeugdtrainers om de overstap van onze ‘purple talents’ naar het A-team te vergemakkelijken.”

Lees verder